skip to Main Content

Nieuwe voorzitter vrijwilligerscentrum is oude bekende

Nieuwe Voorzitter Vrijwilligerscentrum Is Oude Bekende

De nieuwe voorzitter van Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving voorzitter, is voor Haarlemmers een oude bekende. Oud-burgemeester Bernt Schneiders moet zorg dragen voor de soepele integratie van BUUV

HAARLEM – Het bestuur van Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) heeft een nieuwe voorzitter en die kan direct de handen uit de mouwen steken. Het VWC wil het expertisecentrum voor vrijwillige inzet in Haarlem zijn en heeft op 1 januari jongstleden de activiteiten van BUUV Haarlem overgenomen. Het VWC biedt nu een compleet aanbod op het gebied van vrijwillige inzet in Haarlem. Van korte, buurtgerichte klussen voor en door bewoners tot langdurig vrijwilligerswerk bij ruim driehonderd organisaties waarmee het VWC nauwe banden onderhoudt. De nieuwe voorzitter is een oude bekende. Bernt Schneiders was in het verleden tien jaar burgemeester van Haarlem (van 2006 tot 2016) en twee jaar interim-burgemeester van Bloemendaal (van 2015 tot 2017).

Prettige samenleving
Over dit voorzitterschap liet Schneiders weten: ,,Er ligt een stevige opgave om het VWC verder te ontwikkelen en te zorgen voor een soepele integratie met BUUV. Dat vergt het nodige van het bestuur en men heeft mij gevraagd om daarbij te helpen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk vrijwillige inzet is voor een prettige samenleving waarin mensen iets voor elkaar over hebben en waarin mensen bereid zijn om zich belangeloos in te zetten voor organisaties die nuttig werk doen. Vrijwilligers vormen het cement van onze samenleving en daarom ben ik graag bereid om het vrijwilligerswerk in Haarlem en omgeving te helpen verankeren.”

(Foto: Flickr / Daniel Thornton)
Back To Top
×Close search
Zoeken