skip to Main Content

Nieuwe vergunningsaanvraag voor Oostoever

Nieuwe Vergunningsaanvraag Voor Oostoever

Er gloort (weer) hoop voor het karakteristieke horecapand Oostoever aan de Sloterplas. Gaat het East Shore wel lukken open te gaan?

NIEUW-WEST – Voor degenen die met smart zitten te wachten op het moment dat restaurant Oostoever open gaat, is er nieuwe hoop. Er is een vergunning aangevraagd voor het horecapand. Volgens de vergunningsaanvraag gaat het om een bedrijf met de naam East Shore. Uitsluitsel of er ook werkelijk een horecabedrijf komt, laat nog even op zich wachten. De vergunning dateert van 24 juli. Op Twitter beantwoordt de gemeente een dergelijke vraag met: ,,We hebben twee dagen geleden een vergunningaanvraag gekregen van de nieuwe eigenaar. Die moet nog wel even door de molen, maar de zomer is gelukkig nog niet op het einde.” Vorig jaar zomer zou er sprake van zijn dat er een restaurant zou komen met de naam Soultable. Het bedrijf kreeg echter geen vergunning omdat het niet door de Bibob-procedure kwam. Dit betreft een procedure waarmee de gemeente ondernemers screent op eigenaren, geldstromen en geldschieters. De eigenaren van het bedrijf slaagden er niet in de juiste documenten aan te leveren.

Vierde onderneming
In juli vorig jaar meldde Soultable nog voor het einde van die maand open te gaan. Wie de huur van het pand nu betaalt, is onbekend. Net zo min als de plannen die de nieuwe exploitanten met het etablissement hebben. Inmiddels is het de vierde onderneming die probeert een vergunning te krijgen over het karakteristieke horecapand aan de Sloterplas.

Back To Top
×Close search
Zoeken