skip to Main Content

Dierenoversteekplaats onder Haarlemmerweg

Dierenoversteekplaats Onder Haarlemmerweg

Op het moment wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van de N200 oftewel de Haarlemmerweg. Onder de weg komt een oversteekplaats voor dieren.

NIEUW-WEST – De vernieuwing van de Haarlemmerweg is in volle gang. Onder de grond gaat ook het één en ander veranderen. Er komt een zogenaamde ecopassage. Kikkers, muizen en andere dieren kunnen dan veilig naar de overkant. Door de passage is een Groene As ontstaan, een aaneengesloten netwerk van kleine en grote natuurgebieden tussen  Amstelland en Spaarnwoude. In het groene gebied komen veel beschermde diersoorten voor, zoals de ringslang, de waterspitsmuis, de noordse woelmuis en de meervleermuis. Er waren al veel langer plannen om onder de N200 een ecopassage aan te leggen, het wachten was alleen op het goede moment. De weg zou helemaal open moeten en dat gebeurt nu, tijdens de grootscheepse renovatie van de N200. Omdat de weg toch dicht is om het asfalt te vervangen, kan meteen de passage worden aangelegd. Zo hebben weggebruikers minder hinder van de aanleg van de oversteekplaats voor dieren.

Stadsstraat
De ecopassage is een ruime buis onder de weg. Keien, boomstronken en andere soorten beschutting moeten de dieren op een natuurlijke manier de weg wijzen. De vernieuwing van de N200 is een grootscheeps wegenbouwproject dat voor het verkeer veel overlast veroorzaakt. De bedoeling is van de weg een stadsstraat te maken, meer kruisingen tussen Geuzenveld en Slotermeer-Noord. Niet alleen wordt het wegdek vervangen, meteen komt er ook een nieuwe waterleiding langs de weg. Het werk moet in mei 2020 klaar zijn.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken