skip to Main Content

Nieuwe directeur voor De Meervaart

De Meervaart heeft een nieuwe directeur, het is iemand die zelf opgroeide in Nieuw-West. Yassine Boussaid maakte hier als kind voor het eerst kennis met kunst en cultuur.

NIEUW-WEST – Yassine Boussaid is sinds 1 februari de nieuwe directeur van Theater de Meervaart. Boussaid is de opvolger van Andreas Fleischmann, die op diezelfde datum startte als directeur van DeLaMar Theater. ,,Yassine Boussaid is in staat om het unieke profiel van De Meervaart de komende jaren inhoudelijk te versterken”, liet de vertrekkende Fleischmann weten. ,,Ik geef het stokje met blijdschap en vertrouwen aan hem door en zie uit naar een mooie samenwerking tussen onze theaters in de toekomst.” Boussaid (1983) werkte al bij De Meervaart en zat daar in het programmeringsteam, waar hij zich vooral richtte op de muziek. Hij bedacht onder andere het Ud Festival (gewijd aan het snaarinstrument) en richtte het Amsterdams Andalusisch Orkest op.

Fonds Podiumkunsten

De nieuwe theaterdirecteur groeide op in Nieuw-West en maakte zelf in het theater voor het eerst kennis met kunst en cultuur. Daarna studeerde hij geschiedenis en politicologie en ging aan de slag bij de gemeente. Hij zat onder meer ook in de adviescommissie voor het Fonds Podiumkunsten.

Back To Top
Zoeken