skip to Main Content

Amsterdome wordt op zondag gebedshuis

In de nieuwe Amsterdome worden samenkomsten georganiseerd van een nieuw evangelisch kerkgenootschap. Deze komt uit Barneveld en heeft ambities om in Amsterdam ook te groeien.

NIEUW-WEST – Een kerkgenootschap met de naam DoorBrekers gaat in de Amsterdome samenkomsten houden. Het kerkgenootschap trekt in Barneveld en Amersfoort elke zondag zo’n tweeduizend bezoekers en maakte in ruim tien jaar tijd een enorme groei door. In 2005 startte de Doorbrekers met veertig volwassenen en veertig kinderen. Er zijn inmiddels ook gemeenten in Zeeland, Zwolle en de Drechtsteden. De DoorBrekers wil nu ook gelovigen bereiken in Amsterdam. Ze starten in Nieuw-West op de drie eerste zondagen van de maand met twintig mensen uit Amersfoort en Barneveld. Vanaf mei willen ze elke zondag bijeenkomsten houden. De zogenaamde kick-off meetings beginnen om 16.00 uur. ,,Tijdens deze meetings delen we onze visie en strategie voor DoorBrekers Amsterdam en blikken we vooruit naar de eerste samenkomsten,” aldus Peter Paauwe, oprichter en senior pastor. Het doel is: ,,Mensen helpen connecten met Jezus. Door de kerk, door worship en door relaties. Want dan zien we dat levens worden vernieuwd

Goede bereikbaarheid

De Amsterdome is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en de capaciteit. De koepel is het voormalige Aviodome van Schiphol. Het stond vanaf 2004 in delen opgeslagen in containers en werd eind vorig jaar opnieuw geopend. De exploitant is de TEKA Groep, een bedrijf dat ook uit Barneveld komt.

Back To Top
Zoeken