skip to Main Content

Nieuw Cruyff Court vernoemt naar Bibian Mentel

Bibian Mentel Bij De Schildering Van Het Nieuwe Cruyff Court

Een nieuw Cruyff Court bij de Hoogstraat gaat de naam van Bibian Mentel dragen. De aanleg van het sportveld is begonnen. Het gaat ook gebruikt worden bij revalidatiebehandelingen.

UTRECHT – De eerste spade voor het nieuwe Cruyff Court bij revalidatiecentrum de Hoogstraat is de grond ingegaan! Dit Cruyff Court is vernoemd naar paralympiër Bibian Mentel. Mentel is drievoudig paralympisch snowboardkampioene. Als ambassadeur van de Cruyff Foundation was ze hoogstpersoonlijk aanwezig bij de aftrap. ,,Ik had dit niet durven dromen! Ik ben supertrots dat het Court mijn naam mag dragen.” Dit nieuwe Cruyff Court wordt niet alleen belangrijk voor kinderen die buiten willen spelen, maar ook voor kinderen en volwassenen die gaan revalideren. Het veld gaat in de behandelprogramma’s een belangrijke rol spelen. Voor Bibian Mentel heeft deze locatie overigens een speciale betekenis, zij heeft meerdere malen gerevalideerd bij dit centrum.

Kinderen met beperking

Het Cruyff Court heeft een bijzondere decoratie. Kunstenaars Joram Roukes en Shon Price hebben in samenwerking met Mentel een schildering gemaakt. Jaarlijks komen er 22.000 vaste bezoekers naar de Cruyff Courts in Nederland. Wereldwijd zijn er 46 speciale Cruyff Courts gerealiseerd speciaal voor kinderen met een beperking. De meest gespeelde sporten zijn rolstoelvoetbal, -basketbal en hockey. Er wordt niet verwacht dat de aanleg van het court nog lang duurt, het doel is om kinderen sowieso in het voorjaar gebruik kunnen maken van dit veld.

(Foto: Johan Cruyff Foundation)
Back To Top
Zoeken