skip to Main Content

Musicalspektakel op en over de Zuidas

De Zuidas spreekt tot de verbeelding. Over het hectische zakenleven zijn al boeken geschreven, afgelopen voorjaar was er al een TV-serie en nu komt er ook een musical.

Musicalster Janke Dekker speelt vanaf 2 november op verschillende locaties de musical Safaripark Zuidas. De voorstelling geeft een hilarisch beeld van het hectische leven in hét zakendistrict van Nederland. De plek waar het kantoorleven nog net iets extremer is dan elders in Nederland.

De centrale vraag die de voorstelling wil beantwoorden is: ‘Waar worden we nou echt gelukkig van?’ Is dat die vette bankrekening, of een middagje luieren in de zon? ,,Safaripark Zuidas gaat vooral over de werkende mensen in de oververhitte 24/7 economie, inclusief alle verschijnselen die daarbij horen, een voorstelling die eigenlijk over ‘ons’ gaat”, aldus Dekker.

De voorstelling wordt gespeeld op veertien locaties bij de Zuidas en begint in Circl aan het Gustav Mahlerplein, maar staat bijvoorbeeld ook in het zogenaamde Schoengebouw langs de A10.

Schrijfster en columnist Roos Schlikker schreef samen met theatermaker Erris van Ginkel het scenario. Dekker speelt de voorstelling samen met acteur en cabaretier Max van den Burg en afgestudeerden van de musicalschool van het ROC Amsterdam.

Back To Top
Zoeken