skip to Main Content

Auto wordt het centrum uitgejaagd 

Zo maar van Oost naar West rijden met het centrum als tussenstop, of vanuit Noord door de IJtunnel naar West rijden kan nu echt niet meer.  

De gemeente wil dat er minder auto’s door de binnenstad gaan rijden. Voorlangs het Centraal Station of door de Paleisstraat rijden kan sinds vorig weekend niet meer. Al eerder was het Muntplein bij wijze van experiment afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat was zo’n succes dat de maatregel nu definitief is. In andere straten, zoals de Weteringschans, spelen auto’s niet meer de hoofdrol maar zijn ze ‘te gast’. Zo staat het althans in koeienletters op het wegdek. 

De auto in het centrum moet steeds vaker wijken, omdat de gemeente vindt dat de binnenstad eigenlijk niet geschikt is voor veel autoverkeer. Als argument voor de maatregelen gebruikt de gemeente dat 40 tot 60 procent van de automobilisten die door de stad rijden, het stadshart niet eens als bestemming hebben maar gebruiken als doorgaande route. 

De gemeente raadt automobilisten op de website aan om vóór ze de stad inrijden, eerst goed te kijken waar ze in de stad moeten zijn om vervolgens te bepalen via welke afslag ze er vanaf de A10 het beste kunnen komen. 

Back To Top
Zoeken