skip to Main Content

Meer fietsplekken in De Pijp 

Stadsdeel Zuid wil ook dit jaar minder fietsen op straat en meer rijwielen in de stallingen. Dat gaat ten kosten van autoparkeerplaatsen. 

ZUID – In Zuid zijn er vorig jaar 3700 extra fietsparkeerplekken bijgekomen, de meeste in De Pijp, zo meldt de gemeente in een persbericht. Zo zijn er rondom de stations van de Noord/Zuidlijn twee openbare stallingen bijgekomen en werden parkeerplekken opgeheven om plaats te maken voor fietsen. Rondom de Albert Cuyp en de toegangswegen is De Pijp fietsparkeervrij gemaakt. Dat betekent dat niemand daar meer zijn fiets zo maar op straat of tegen een winkelpui kan zetten. Handhavers van de gemeente halen de rijwielen anders weg. Bij de metro, in de Eerste Jan van der Heijdenstraat en op de Ceintuurbaan kunnen fietsers hun  vervoermiddel in een bewaakte stalling zetten. De parkeerplekken zitten een beetje verstopt.

Fietsvakken
De gemeente heeft het afgelopen jaar borden geplaatst die de fietsers de weg moeten wijzen naar de stalling. Er komen in dit deel van Zuid nog meer plekken bij. Waren er in 2018 al dertig parkeerplekken opgeheven, in 2019 zullen er nog parkeerplaatsen voor auto’s moeten sneuvelen om plaats te maken voor fietsvakken.

Back To Top
Zoeken