skip to Main Content

Hippe broodjes in De Pijp 

Ze komen uit Venezuela of Columbia en zijn de nieuwste trend op snackgebied: arepa’s. En liefhebbers eten ze in De Pijp. Waar anders? 

ZUID – De nieuwe snacktrend in Zuid is de arepa, een plat, rond broodje van maïsmeel dat zacht van binnen en krokant van buiten is. De vulling is naar keuze: pulled pork, kip of bonenprut. Het broodje is feitelijk een soort kruising van een tortilla en een pitabroodje. Behalve met hartig, kunnen ze ook met zoet beleg worden geleverd. Een Venezolaan zal zeggen dat het een écht Venezolaanse lekkernij is. Een Colombiaan zal dat bestrijden en claimen dat het broodje typisch Colombiaans is. In elk geval is het echt Latijns-Amerikaans, want ook in andere landen in die regio wordt het gegeten. En Amsterdam volgt, want ook hier wordt het steeds populairder. In Zuid zitten sinds kort twee arepas-bedrijven. De ene heet Arepashop Amsterdam en zit in de Hoofddorppleinbuurt. Arepashop levert alleen op locatie of op bestelling. Regelmatig organiseert het een pop-up-restaurant, waar gasten allerlei variaties met allerlei soorten beleg kunnen eten. 

Moederland
De Arepas Bar in de Sweelinckstraat in De Pijp is een pop-up die dagelijks (behalve op maandag) geopend is. Brein achter deze Arepa-bar is de Venezolaan Fernando Paes Margo, die in verschillende restaurants in Amsterdam werkte. Nu dus maakt hij de favoriete gerechten uit zijn moederland. Er zijn vijf variaties mogelijk, onder andere met kip, pulled pork en bonen met witte kaas. Per stuk kosten de arepa’s hier tussen de €7 en €8. Kijk voor meer informatie op arepashopamsterdam.nl of amsterdamarepas.nl 

Back To Top
Zoeken