skip to Main Content

Kantoor van hout op Werkspoorkwartier

Kantoor Van Hout Op Werkspoorkwartier

UTRECHT – Kantoorpand HoutWerk is in de maak. Het pand dankt zijn naam aan het bouwmateriaal: hout. Alleen voor de gevel en afwerking worden andere materialen gebruikt, die wel allemaal circulair zijn. De gebruikte materialen zijn niet het enige wat klimaatvriendelijk is aan het gebouw.

HoutWerk krijgt ook een duurzame klimaatinstallatie. De stroom wordt opgewekt door middel van zonnepanelen die op het dak geplaatst worden. Het is de bedoeling dat HoutWerk gebruikt gaat worden door kleinere innovatieve en creatieve bedrijven. In het pand zijn gedeelde ruimtes beschikbaar. In totaal heeft het gebouw een vloeroppervlak van ruim drieduizend vierkante meter, verdeeld over meerdere verdiepingen.

Naar verwachting is de bouw in het eerste kwartaal van 2021 afgerond. Campus Werkspoor, zoals het Werkspoorkwartier ook heet, is in 2017 begonnen met een transformatie. Waar het voorheen een omheind terrein met slechts één bedrijf was, is het nu een toegankelijk gebied waar verschillende bedrijven gevestigd zijn.
Het doel is om een ‘campusgevoel’ te creëren, met veel buitenruimte tussen de gebouwen waar alternatieve werkplekken ontstaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken