skip to Main Content

Volksbuurtmuseum vereeuwigt Rivierenwijk

Het Volksbuurtmuseum komt met een nieuwe tentoonstelling, getiteld ‘Mag ik binnenkomen’. niet over mensen van toen, maar bewoners van nu!

UTRECHT -De tentoonstelling ‘Mag ik binnenkomen’ is vanaf 10 oktober te zien in het Nederlands Volksbuurtmuseum aan de Waterstraat 27. In het Volksbuurtmuseum ontdek je hoe het was om in de armoedige omstandigheden van rond 1920 te leven. Met de interactieve steeg, animaties, straatmuziek, karretjes van straatventers, verhalen van oud-bewoners én geuren komt de historische volksbuurt weer tot leven.

‘Mag ik binnenkomen’, waaraan fotograaf en beeldend kunstenaar Saskia Janssen meewerkte, gaat over de huidige bewoners van de Rivierenwijk. Saskia Jansen begon in 2011 met het fotograferen van mensen uit deze wijk die haar opvielen. Haar allereerste onderwerp en inspiratie voor de tentoonstelling was voddenboer Gerard. In de tentoonstelling komen thema’s als kwetsbaarheid, onvermogen, eenzaamheid, kracht en overleven aan bod. Met de foto’s vertelt Jansen het verhaal van personen die zij op beeld vereeuwigde.

De tentoonstelling is vanaf 1 oktober tot en met 19 januari te zien in het Volksbuurtmuseum. Het museum is elke week van dinsdag tot en met zondag open van 11.00 uur tot 17.00 uur, op feestdagen is het gesloten. Kinderen mogen gratis naar binnen, volwassenen betalen €6, met een Museumjaarkaart is de toegang gratis.

Back To Top
Zoeken