skip to Main Content

Jurgen Wielart gaat vol voor Olympische Spelen!

Jurgen Wielart: ,,Het Is Geweldig Om Weer In Het Nederlands Tenue Te Mogen Lopen.”

Jurgen Wielart mocht zich al bewijzen op het EK Indoor in Polen. De sportman focust zich nu op deelname aan de Olympische Spelen. ,,Dat is mijn grootste doel,”  laat hij CITY weten.

HAARLEM –Jurgen Wielart van Atletiekvereniging Haarlem heeft een ticket bemachtigt voor het EK indoor in Polen. Tegen CITY zegt hij: ,,Het is geweldig om weer in het Nederlands tenue te mogen lopen. Na in 2016 bij het EK in Amsterdam te hebben gestaan ben ik van vierhonderd meter overgeschakeld naar de achthonderd meter.” In 2016 kwam Wielart in de top vijf van Europa. Dit keer werd hij zesde in zijn heat en wist zich daarmee niet te plaatsen voor de volgende ronde.

Geen fouten

Wat hij het spannendst vond aan zijn race? ,,Op een toernooi gaat het vaak om tactische races, waarbij het tempo eerst laag ligt en dan richting het eind wordt opgevoerd. Daardoor zijn de eindtijden vaak wat langzamer. Het spannendst voor mij is om het verloop van de wedstrijd en mijn positionering goed in te schatten. Ik heb daarin geen fouten gemaakt, maar zat in de laatste ronde wat klem. Hierdoor kon ik niet goed mee-versnellen en eindigde ik buiten de kwalificerende plekken.”

Grootste doel

Als het aan Wielaart ligt, is dit zeker niet de laatste keer dat we hem in actie zien: ,,De Olympische Spelen zijn mijn grootste doel. Ik denk richting de zomer een grote stap te kunnen maken. Als alles klopt in een wedstrijd is de Olympische limiet denk ik mogelijk. Ik ga er in elk geval alles aan doen!”

(Foto: Thijmen Kupers)

Lees ook:

Foto-expositie bij… de fysiotherapie

Back To Top
Zoeken