skip to Main Content

Investering in Berlijnplein Leidsche Rijn

Op Het Berlijnplein Moeten Culturele Activiteiten Plaatshebben In Duurzame Gebouwen.

Er moeten meer culturele activiteiten plaatshebben op het Berlijnplein. Daarom wordt er €40 miljoen in het plein in Leidsche Rijn geïnvesteerd.

UTRECHT – Het Berlijnplein wordt een duurzame creatieve plek. Hier komen onder andere dansstudio’s, horeca, ateliers en werkplaatsen voor het onderwijs en de creatieve industrie. In totaal wil de gemeente meer dan €40 miljoen investeren. Cultuurwethouder Anke Klein: ,,Voor veel bewoners en bezoekers is de verdere ontwikkeling van Berlijnplein het puzzelstukje dat Leidsche Rijn Centrum compleet maakt. Voor iedereen is er straks genoeg te doen.” Volgens de gemeente wordt Berlijnplein ook hét voorbeeld van circulair bouwen. Dit gaat verder dan het gebruik van herbruikbare materialen. Er wordt meteen ook gekeken mogelijke toekomstige functies.

,,Uniek op allerlei vlakken”

Op het Berlijnplein is al geruime tijd culturele activiteit. Vier jaar geleden begon stadslab RAUM met de programmering. Ook DePlaatsmaker is als kwartiermaker en beheerder betrokken. Verder zijn Goede Vrijdag, het Nieuw Utrechts Toneel, Jonge Honden en de Buurtwerkkamer actief op het plein. Dit jaar moeten daar nog eens drie dansgezelschappen bijkomen: IRC, 155 en SHIFFT. De Hoge School voor de Kunsten Utrecht heeft ook interesse getoond. Wethouder Klein: ,,Wat hier op Berlijnplein tot stand komt is uniek op allerlei vlakken. Een plek waar Utrecht trots op kan zijn!” Overigens gebeurde er al het nodige. Midden op het Berlijnplein wordt deze maand een nieuw horecagebouw opgeleverd met een rond dak en mozaïek op de muur.

(Foto: City Nieuws / Jardo Louw)
Back To Top
Zoeken