skip to Main Content

Straks meer ruimte voor horeca!

Straks Krijgt De Horeca Echt De Ruimte!

De afgelopen maanden waren frustrerend voor horecaondernemers en hun klanten. Vanwege corona zijn de deuren gesloten. Maar zodra het kan krijgt de horeca ook echt de ruimte! 

UTRECHT – ,,Op dit moment hebben horecaondernemers nog geen perspectief op wanneer zij hun zaken weer kunnen openen. We willen echter voorbereid zijn op de situatie dat de horeca weer gedeeltelijk of geheel open kan,” laat wethouder Klaas Verschuure weten over het terrassenbeleid van de gemeente. Vorig jaar, na de corona-uitbraak, kwamen de gewenste aanpassingen naar aanleiding van de anderhalve-metersamenleving maar moeizaam tot stand. Het leidde tot onzekerheid bij horecaondernemers en tot ergernis bij diverse gemeenteraadsfracties. ‘In het voorjaar lukte het niet om ruim op tijd uitsluitsel te geven aan ondernemers over verruimingsmogelijkheden voor terrassen, en dat vinden wij frustrerend en onnodig’, zo schreven de partijen in een brief aan het college. Nu heeft het stadsbestuur besloten dat zodra de horeca de deuren weer mag openen, ze na 1 april letterlijk meer ruimte krijgen voor hun terrassen. Deze regeling duurt tot november van dit jaar, mits de coronabeperkingen nog van toepassing zijn.

Nu officieel

Vorig jaar werd deze terrassenregeling nog gedoogd, dit jaar is het beleid officieel. Behalve zekerheid voor de horecaondernemers, biedt dit ook mogelijkheden voor omwonenden om bezwaar te maken. De voorwaarde die de gemeente stelt, is dat horecaondernemers een aanvraag indienen voor de verruiming van hun terras, waarna wordt bekeken of de coronasituatie deze verruiming toestaat.

(Foto: Het Utrechts Archief / D.C. Goosen)
Back To Top
Zoeken