skip to Main Content

Verzet van bewoners tegen komst windmolens

Verzet Van Bewoners Tegen Komst Windmolens

Bewoners van Reijerscop en Rijnenburg komen in verzet tegen windmolens in het poldergebied. Ze hebben hun krachten gebundeld…

UTRECHT – Moeten er windmolens komen in Reijerscop en Rijnenburg, het landelijke gebied aan de zuidkant van de A12 en ten westen van de A2 bij knooppunt Oudenrijn? De gemeente vindt van wel, maar veel bewoners denken dat compleet anders over. De bewoners vrezen voor gezondheid. Ook zou de waarde van tenminste 45 woningen binnen een straal van vijf- tot achthonderd meter dalen, hetgeen in totaal zou leiden tot een verlies van €3,3 miljoen euro. Bij deze berekening gaat het overigens om één windmolen, terwijl er acht gepland staan. Volgens reacties in Facebookgroep Buren van Rijnenburg zouden ook huizen in Nieuwegein en de Meern last van waardedaling kunnen ondervinden.

Handen ineengeslagen

Bewoners van Reijerscop en Rijnenburg hebben de handen ineengeslagen in de stichting ‘Geen klap van de molen Reijerscop en Rijnenburg’. Deze stichting sommeert de gemeente te stoppen met de ontwikkeling van windmolens in deze gebieden. Volgens de advocaat van de stichting dient de gemeente onderzoek te doen of er gezondheidsschade optreedt alvorens de vergunning wordt afgegeven voor de bouw van een windmolen. Doet zij dit niet, dan is zij in overtreding met Europese regelgeving en medeaansprakelijk voor eventuele gevolgen.

(Foto: Het Utrechts Archief / D.C. Goosen)
Back To Top
×Close search
Zoeken