skip to Main Content

Hop hop, snorfiets de rijbaan op!

Deze Dames Zullen In De Toekomst Met De Snorfiets De Weg Op Moeten.

De snorfiets moet de rijbaan op. Volgens de gemeente is dit beter voor de fietser en veiliger voor de snorfietser die door zijn snelheid nu vaak niet zou worden gezien door automobilisten.

UTRECHT – De gemeente is van plan snorfietsers in de stad op een aantal plekken van het fietspad te weten en naar de rijbaan sturen. Het gaat om verschillende wegen in de omgeving van het Centraal Station met een vrijliggend (verplicht) fietspad. De grenzen van het gebied zijn het Merwedekanaal en belangrijke hoofdwegen, zoals de Waterlinieweg en de Kardinaal de Jongweg. Op de rijbaan moeten snorfietsers straks een helm op. ,,Door de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen komt er meer ruimte voor de fietser op de vaak smalle en drukke fietspaden. De doorstroming voor de fietser zal er dus ook op vooruit gaan”, aldus milieuwethouder Eerenberg.

Gezonder

Dat de snorfietser naar de rijbaan wordt verbannen, is volgens de wethouder gezonder voor fietsers. ,,Fietsers en snorfietsers zitten nu dicht op elkaar op het fietspad. Hierdoor is het onvermijdelijk dat de fietser uitlaatgassen inademt als er net een snorfiets voor hem stilstaat voor een verkeerslicht. Ik denk dat iedereen die fietst het erover eens is dat dit niet prettig is.”

Zichtbaar

De gemeente beweert dat het straks ook veiliger wordt voor de snorfietser. Snorfietsers zouden door hun snelheid soms over het hoofd worden gezien als automobilisten afslaan. Dat lijkt een wat gezocht argument, want dan rijst immers de vraag of dit ook niet geldt voor mensen met een elektrische fiets die vaak harder gaan dan een snorfietser. Reageren kan tot en met 25 maart. Meer informatie op utrecht.nl/snorfiets.

(Foto: Flickr / FaceMePLS)
Back To Top
Zoeken