skip to Main Content

ZIMIHC organiseert kunstroute in Zuilen

ZIMIHC Organiseert Kunstroute In Zuilen

Kunstliefhebbers in en rond Zuilen kunnen in hun handen knijpen! ZIMIHC organiseert een kunstroute waar dertig (amateur)kunstenaars aan meedoen.

UTRECHT – Veel mensen snakken naar een museumbezoek. ZIMIHC snakte met hen mee en houdt daarom een gratis kunstroute in Zuilen. Tijdens deze route komen mensen in contact met amateurkunst uit de buurt. Leendert van Veldhuizen, wijk cultuurcoach van ZIMIHC: ,,Nu wij als theater en expositieruimte dicht zijn zoeken wij wegen om kunst naar de openbare ruimte te brengen.” De route omvat verschillende soorten kunst, waaronder poëzie en beeldende kunst.

Iedereen meedoen

Met deze route vervult ZIMIHC zijn kerntaak: De (amateur)kunstenaar ondersteunen. Er worden geen criteria gesteld aan de werken. Iedereen mag meedoen. De werken zijn zeer divers en dat maakt de route bijzonder. Wel heeft Van Veldhuizen zijn voorkeur: ,,Ik ben erg gecharmeerd van het werk van Harry Smittenberg: GFT bakjes.” Mensen die de wijk niet kennen, kunnen op bijzondere plekken terechtkomen. Zo liet Van Veldhuizen weten: ,,Ik vind begraafplaats in Oud Zuilen erg verrassend met het mooie gedicht van Suzanne van Leendert.”

Enthousiast

Om mee te lopen hoef je alleen de izi TRAVEL-app te downloaden en een koptelefoon op te zetten. Dichter Menno Smits vertelt tijdens de wandeling alles over de kunstwerken. ,,Veel buurtbewoners hebben laten weten uit te kijken naar dit Kunstommetje”, weet Van Veldhuizen. Er doen dertig kunstenaars mee, op 44 locaties. De kunstroute is tot en met 30 april te bewandelen. In Wittevrouwen is ook een tour en in Overvecht wordt gekeken of een kunstroute mogelijk is. In Zuilen zijn een tour rond het jeugdorkest ‘Muziek in de Wijk en een poëzietour in de maak. De Zuilense Kunstroute is te vinden op: http://bit.ly/KunstrouteZuilen.

(Foto: Flickr / M-n-M)
Back To Top
×Close search
Zoeken