skip to Main Content

Bewoners vrezen nieuwbouw Johan Wagenaarkade

Blijft Het Driehoekje Op De Johan Wagenaarkade Bewaard?

Oude woningen moeten plaatsmaken voor hoogbouw. Het gaat om woningen in het ‘driehoekje’ bij de Mattheüskerk. Omwonenden vrezen voor het verlies van een ‘stukje cultureel erfgoed’ aan de Johan Wagenaarkade.

UTRECHT – Een dreun moet het zijn geweest voor de omwonenden van de Johan Wagenaarkade. Het ‘driehoekje’ met op de punt de Matteüskerk dreigt op de schop te gaan. Een klein stukje cultureel erfgoed lijkt hiermee verloren te gaan. De woningen aan de Johan Wagenaarkade moeten plaatsmaken voor appartementen. CITY ontving bezorgde berichten van buurtbewoners die niet blij met de ontwikkelingen die Mitros wil uitvoeren. Volgens hen is er sprake van ‘een uniek ensemble in een paradijselijke omgeving en prachtig gelegen in de zichtas vanuit de Beethovenlaan. Een plek die de gemeente en de burgers zouden moeten koesteren’.

Passende architectuur

Naast het feit dat de bewoners het een verlies vinden dat de oude, karakteristieke woningen moeten wijken voor nieuwbouw, vinden zij hoogbouw ook geen passende architectuur voor deze wijk. ,,Er dreigt een bijzonder stukje Utrecht te worden opgeofferd”, zo klinkt het. Ook maken deze bewoners zich zorgen over toenemende verkeersdrukte; niet alleen op de Johan Wagenaarkade. Ook omliggende straten zouden meer verkeersoverlast gaan ondervinden omdat een deel van de Wagenaarkade doodlopend wordt en verkeer omgeleid gaat worden.

Nieuw bestemmingsplan

Het definitieve besluit over de toekomst van het ‘driehoekje’ is nog niet genomen. Later dit jaar wordt een nieuw bestemmingsplan voorgelegd aan de gemeenteraad. Als alles doorgaat worden ongeveer twintig woningen gesloopt voor hoogbouw met 56 appartementen. In het najaar wordt dan gestart met de bouwwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren ongeveer een jaar.

(Foto: City Nieuws / Jardo Louw)
Back To Top
Zoeken