skip to Main Content

Hoogste punt nhow-hotel Rai

De bouw van het enorme nhow Amsterdam Rai-hotel aan de Zuidas vordert gestaag. Onlangs bereikten de bouwers het hoogste punt: 91 meter!

ZUID – Met maar liefst 24 verdiepingen en 91 meter hoog wordt het nhow-hotel bij de Rai het grootste hotel van de Benelux. Onlangs bereikte de bouw van het kolos langs de A10 Zuid het hoogste punt. De bouw is begonnen in september 2016 en het einde is in zicht. Het ontwerp van het hotel is gemaakt door het wereldvermaarde architectenbureau OMA en bestaat uit drie gedraaide driehoeken. Zo lijkt het gebouw op reclamezuil Het Signaal, dat sinds jaar en dag op het Europaplein staat. Het ontwerp van deze zuil was van de beroemde architect Rem Koolhaas. De driehoeken van het nieuwe hotel staan ook voor windwijzers, die elk een verschillende richting uitwijzen: naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika. In totaal krijgt het hotel 650 kamers, en is dan meteen het grootste van de stad. Bovenin het hotel komen een skybar en een restaurant. Ook krijgt het faciliteiten als een spa en wellness-ruimtes. Behalve groot, is het hotel ook nog eens duurzaam. Het ontving een zogenaamd BREEAM Excellent certificaat voor duurzame bouw. Gert-Wim Bos van ontwikkelaar COD vertelt op de website van horeca-vakblad Entree Magazine: ,,nhow Amsterdam RAI ziet er grandioos uit en zal een welkome aanwinst voor de Amsterdamse skyline zijn. Het is een groot en complex project en we zijn dan ook zeer verheugd over de vorderingen die we hebben gemaakt.” De ontwikkelaar die gespecialiseerd is in het bouwen van hotels, denkt dat het hotel op tijd af komt, namelijk begin volgend jaar.

Ontwerpers en kunstenaars

Nhow is een merk van de NH Hotel Group. Elk hotel heeft zijn eigen identiteit, in Rotterdam is er een hotel, eveneens door OMA ontworpen, dat geldt als platform voor ontwerpers en kunstenaars. Behalve in Rotterdam zijn er ook nhow-hotels in Milaan, Marseille en Berlijn. Dit jaar volgen Londen en Brussel. Voor volgend jaar staan behalve Amsterdam ook Rome en Lima op de planning om open te gaan.

Back To Top
Zoeken