skip to Main Content

Haarlemmers tevreden over eigen stad

Haarlemmers Tevreden Over Eigen Stad

Utrecht is volgens de Nederlandse bevolking de stad met de sterkste reputatie, op de voet gevolgd door Maastricht. Haarlem scoort vooral goed onder de eigen bevolking. Die is erg tevreden.

HAARLEM – Haarlem behoort tot de top tien van gemeenten met de sterkste reputatie. In het Steden & Streken Merkenonderzoek – uitgevoerd onder Nederlanders van achttien jaar en ouder – is Utrecht het populairst en staat Maastricht net als in 2011 op de tweede plek. Amsterdam, dat jarenlang een onaantastbare nummer-één-positie leek te hebben, is gezakt naar de derde plek. De onderzoekers over deze hoofdstedelijke terugval: ,,De ingezette daling in bewonerstevredenheid is tijdens de coronacrisis in een stroomversnelling gekomen. Amsterdammers werden steeds minder blij met de toeristenstromen en prijsstijgingen, maar nu keldert het imago door het gemis aan reuring en culturele activiteiten.”

‘Grote buur’

Haarlem staat op een mooie negende plek. Dat is onder Nijmegen en boven Breda. Maar Haarlem scoort nog beter waar het gaat om de reputatiemeting onder de eigen bevolking. Dan staat de stad op de vierde plek en dat was eerder nog een zevende plek. Qua waardering van de eigen bevolking staat ‘grote buur’ Amsterdam overigens op een teleurstellende twintigste plaats.

Merkkracht

Het Steden & Streken Merkenonderzoek monitort de reputatie van de honderd grootste gemeenten en van alle streken en provincies. De gemeenten worden gemonitord op merkkracht (naamsbekendheid, waardering en binding), merkpersoonlijkheid, merkprestatie, bezoek(intentie) en groeiverwachting.

(Foto: City Nieuws / Jardo Louw)
Back To Top
×Close search
Zoeken