skip to Main Content

GVB bouwt brug over Beethovenstraat

Dankzij protest van buurtbewoners en ondernemers krijgt de Beethovenstraat een loopbrug. Zo kan het winkelend publiek toch oversteken gedurende het werk aan de trambaan.

ZUID – Tot 17 februari is het GVB bezig met werk aan de tramrails in de Beethovenstraat. De straat oversteken was in januari nog onmogelijk. De 83-jarige bewoonster Elizabeth Bierens de Haan ging op hoge poten naar het GVB en eiste een loopbrug over de straat. Als ze de straat op gaat is ze afhankelijk van een rollator. Omlopen voor haar boodschappen staat voor haar gelijk aan ‘het beklimmen van de Mont Blanc’, zei ze tegen AT5. De wegversperring is ruim anderhalve kilometer lang. Dat is een te grote afstand, met name voor ouderen, zo vond de 83-jarige bewoonster. Ook winkeliers vonden de wegopbrekingen vervelend en vreesden voor hun omzet. Sommigen beweerden dat de omzet met de helft was gedaald door de slechte bereikbaarheid.

Op wegniveau

Voor het GVB was het echter beter om het werk in een keer te doen, in plaats van in gedeelten. In het laatste geval zou het namelijk twee keer zo lang duren. In eerste instantie wilde het vervoerbedrijf geen oversteekplaats maken omdat het eigenlijk de moeite niet was. Na ingrijpen van de bejaarde bewoonster is er nu een oversteekplaats op wegniveau, voor zolang als het werk duurt.

Back To Top
Zoeken