skip to Main Content

‘Groen Pad’ gerealiseerd achter het station

‘Groen Pad’ Gerealiseerd Achter Het Station

Het Initiatievencafé levert fantastische ideeën op. De winnaars van vorig jaar bedachten het ‘Groene Pad’ dat CO2 opneemt. Nu ligt er zo een pad achter het station.

HAARLEM – Jelle Brans en Maarten Hulsman waren vorig jaar de winnaars van het Initiatievencafé. Hun idee was olivijn zand te gebruiken in wandelpaden waardoor zogenaamde Groene Paden ontstaan doordat ze CO2 opvangen. Eén kilo olivijn haalt één kilo CO2 uit de lucht. Extra voordeel: dit mineraal is niet duur. Het olivijn werd toegepast voor een pad bij de Kiss & Ride-strook achter het station. Wethouder Robbert Berkhout is enthousiast: ,,Deze olivijnstrook is een zichtbaar voorbeeld van hoe we in Haarlem samenwerken aan een duurzamere toekomst. Ontzettend leuk hoe dit idee, afkomstig van twee jonge Haarlemmers, nu in de praktijk wordt gebracht.” Leuk detail: dit mineraal komt ook voor op Mars. Er zijn al meer paden met dit mineraal aangelegd. Directeur van Spaarneland Robert Oosting: ,,Door dit soort slimme ideeën maken we de stad leefbaarder en klimaatbestendiger.” Maandag 14 december tussen 17.00 en 18.00 uur heeft het eerstvolgende initiatievencafé plaats, deze editie wordt online in samenwerking met Haarlem105 gehouden vanwege de coronacrisis.

Inspiratie
Tijdens het Initiatievencafé pitchen startende en gevorderde initiatiefnemers hun idee en hulpvraag, die Haarlem hiermee een fijnere plaats willen maken om te wonen, werken of verblijven. De aanwezigen in de zaal kunnen luisteren, inspiratie opdoen, netwerken en/of initiatiefnemers helpen met hun vraag. Het doel is initiatiefnemers, de gemeente, maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar brengen om elkaar te leren kennen en in gesprek te gaan. Zo wil de gemeente hen op weg helpen met de realisatie van nog meer mooie initiatieven in Haarlem.

(Foto: Gemeente Haarlem / Jurriaan Hoefsmit)
Back To Top
×Close search
Zoeken