skip to Main Content

Vogelhospitaal dreigt duizenden euro’s mis te lopen

Vogelhospitaal Dreigt Duizenden Euro’s Mis Te Lopen

Het Vogelhospitaal dreigt door de coronacrisis €15.000 mis te lopen. Tot overmaakt van ramp hebben ze ook veel extra kosten. Hoe slaan zij zich door deze coronatijd heen?

HAARLEM – Het Vogelhospitaal heeft het moeilijk. Door het coronavirus kan de organisatie geen collectes houden, niet op markten staan en zijn rondleidingen, lezingen en de verhuur van de educatieruimte uit den boze. Door deze problemen dreigt de organisatie €15.000 aan inkomsten mis te lopen. Dit geld zou anders worden besteed aan de vogels. En daar blijft het niet bij. De organisatie maakt ook nog extra kosten voor de aanschaf van corona werende attributen als mondkapjes en handschoenen. ,,Vaste donateurs en sponsors kunnen we dus erg goed gebruiken”, aldus Wiebe Boomsma van het Vogelhospitaal. Maar er is niet alleen slecht nieuws: ,,Gesponsorde projecten zoals onze biodiversiteitstuin en de verbouwing van ons Badhuis kunnen gelukkig wel door blijven gaan”, zo vertelde Boomsma. Deze projecten worden gefinancierd uit fondsen en hoeven niet vanuit het eigen budget te worden bekostigd.

Alternatieve inkomsten                                                   

Er zijn acties op touw gezet om de verliezen voor het Vogelhospitaal te beperken. Eén van die initiatieven is de fotowedstrijd. Voor elke ingediende foto kreeg de stichting €5. De jury is nu druk bezig met het beoordelen van de foto’s. Op 18 december zullen zij de winnaar bekendmaken. Wie het Vogelhospitaal wil ondersteunen, kan zijn emballagebonnen doneren bij de supermarkten.

(Foto: Vogelhospitaal Haarlem)
Back To Top
×Close search
Zoeken