skip to Main Content

Geen drijvend zwembad in de Piushaven

Geen Drijvend Zwembad In De Piushaven

Het College een streep door het idee om een zwembad bij de Piushaven in te richten. De buurt is bang voor overlast en vanwege het scheepvaartverkeer zou onveilig zijn…

TILBURG – Zwemmen in de Piushaven, wat een heerlijk idee. De gemeente onderzocht of het mogelijk was om zwemgelegenheid in de Piushaven plaatsen. Het drijvende zwembad zou worden afgebakend met pontons om zwemmers afgescheiden te houden van het scheepvaartverkeer. De gemeente is tot de conclusie gekomen dat dit niet gaat lukken in de Piushaven. Wel gaan ze proberen om elders zwemplekken in natuurwater te realiseren, zoals mogelijk bij het Wijckermeer en Noorderplas. De reden dat de gemeente er geen zwemplek wil maken is vanwege het ontbreken van draagvlak van omwonenden en onveiligheid.

Drukte en overlast

Omwonenden waren bang voor grote drukte. Ze ervaren al langer overlast van bezoekers in de haven. Dit leidde eerder tot een verblijfsverbod tussen 22.00 en 06.00 uur en meer handhaving. Een zwemgelegenheid zou de overlast alleen maar verergeren. Ook mag er niet gezwommen worden omdat het vanwege de scheepsvaart onveilig zou zijn. Wethouder Berend de Vries: ,,We zien de populariteit van de Piushaven groeien. Ook de roep om zwemwater in de stad blijft een terugkerend onderwerp. Tegelijkertijd zijn we als stadsbestuur verantwoordelijk voor veiligheid van zwemmers in openbaar water en draagvlak bij omwonenden. Dat betekent soms dat we keuzes maken om plannen niet door te laten gaan, hoe leuk ze in eerste instantie ook zijn.” De gemeenteraad kwam overigens niet zelf met het idee. De stichting Swim to Fight Cancer diende een verzoek in bij de raad.

(Foto: Flickr / Mi Chiel)

Lees ook:

In 2023 viert Piushaven 100-jarig bestaan!

Back To Top
×Close search
Zoeken