skip to Main Content

Kunstenaars in rij voor geld uit Makersfonds

Kunstenaars In Rij Voor Geld Uit Makersfonds

Er is €75.000 verdeeld onder elf kunstenaars in Tilburg. Het geld komt uit het Makersfonds. Kunstenaars die nog willen meedoen, kunnen zich aanmelden voor de tweede ronde…

TILBURG –De gemeente wil creatieve geesten in de kunst- en cultuursector graag stimuleren en heeft het Makersfonds in het leven geroepen. Dit fonds is bedoeld om met een korte, snelle procedure kunstenaars van financiën te voorzien en staat open voor alle kunstdisciplines, interdisciplinaire projecten en crossovers. Om voor een bijdrage uit het Makersfonds in aanmerking te komen, gelden de volgende uitgangspunten: het initiatief moet gericht op talenten, experiment en vernieuwing en actualiteit; het is bestemd voor projecten van een beperkte financiële omvang met een maximale duur van twee jaar. De eerste €75.000 is inmiddels verdeeld onder elf creatieven. Cultuurwethouder Marcelle Hendrickx is trots op het initiatief: ,,Ik ben harstikke blij dat we in deze zware tijden onze makers extra kunnen steunen. Dat daar veel behoefte aan is, blijkt uit het enorme aantal aanvragen.” De gemeente ontving van 69 kunstenaars een subsidieaanvraag, tezamen voor €467.406.

Ook provincie?

Kunstenaars kunnen mogelijk net als in voorgaande jaren ook rekenen op steun van de provincie. Wethouder Hendrickx: ,,Er is een motie aangenomen in Provinciale Staten voor meer impulsgelden. We hopen dat dit ook betekent dat er meer geld komt voor de Makersfondsen in de gemeenten.” Op de gemeente kunnen de kunstenaars in elk geval rekenen. In de periode juni/juli is er opnieuw een ronde voor het Makersfonds. Het budget is wederom €75.000. Het hoogste bedrag dat in de eerste ronde werd toegezegd is €7.500. Dat is toegekend aan vijf kunstenaars: Dirty Paws Media, K.S.M. Grassli Strijbos, Stichting Prima Donna’s, M. Adams en Stichting ENSŌ Physical Theatre.

(Foto: Flickr / BrendaMeow)

Lees ook:

Eerste Tilburgse Triatlon gaat van start!

Back To Top
×Close search
Zoeken