Brandweerkazerne Dirk naast het Zuiderbad wordt gerenoveerd. Het brandweerteam wordt tijdelijk gehuisvest op het Museumplein.…
Fritesrestaurant Par Hasard naar Hoofddorpplein
Bewoners van de Schinkelbuurt kunnen nog voor de zomer genieten van de creaties van Friterie Par Hasard.
Friterie Par Hasart krijgt nog voor de zomer een nieuw filiaal aan het Hoofddorpplein. Het fritesrestaurant wordt in franchise gerund door Vincent Weijl en krijgt een groot terras met vijftig zitplaatsen. Vincent Weijl begon als profvoetballer bij AZ en ging daarna naar Liverpool, maar kwam niet verder dan het tweede elftal. Daarna vertrok hij naar Helmond Sport. Nu gaat hij samen met zijn vriendin Jane Kelly verder in de horeca. De ex-voetballer opent zijn zaak voor zeven dagen in de week voor lunch, borrel en diner. Het is bij Friterie Par Hasard aan het Hoofddorpplein niet alleen mogelijk om langs te gaan voor een portie frites aan de take-away, gasten kunnen ook uitgebreid dineren met kwaliteitswijnen. De zaak staat bekend vanwege de frites met ‘zoervleis’, naar Limburgs recept. Verder kunnen gasten er klassiekers bestellen als fish and chips, en bavette bestellen. Ook heeft het restaurant biologische frikandellen en eigen sauzen.
‘Frietkot’
Par Hasard heeft al drie andere filialen, onder andere in De Pijp, West en in Zuidoost. Ook zit het bedrijf in Almere en Scheveningen én komt er een Friterie Par Hasard in Alkmaar. Het bedrijf bestaat sinds 2014 en is eigendom van Limburger Xander Hasaart, die vaak in België kwam en zag dat gasten in het ‘frietkot’ niet alleen snackten, maar er vaak ook een goed glas wijn en vlees bij namen. Dit concept heeft hij vervolgens geïntroduceerd in Nederland, sinds vorig jaar in franchise-vorm.