skip to Main Content

Blond Amsterdam opent roze restaurant

De Ferdinand Bol heeft nu een volledig roze restaurant, een absolute aanrader voor de fans van de serviezen van Blond Amsterdam.

ZUID – Fans van het suikerzoete servies van Blond Amsterdam kunnen nu van Blond-bordjes en uit Blond-koppen en schotels taart eten en theedrinken. In de Ferdinand Bol heeft het lifestylemerk nu een café-restaurant geopend, waarvan het interieur volledig roze is. Liefhebbers van de vrolijke decoraties van Blond kunnen hier taart, tosti’s pannenkoeken en een roze velvet cake eten. Uiteraard van bordjes van het merk. In het restaurant kunnen liefhebbers natuurlijk ook het beroemde servies aanschaffen. Het restaurant komt in plaats van de winkel in de Gerard Doustraat. Nu is Blond dus verhuisd naar de nabijgelegen Ferdinand Bol. Het concept is van Femque van Geffen en Janneke Dröge, die in 2001 in de Spuistraat begonnen met het beschilderen van serviezen in een stripachtige stijl, met veel roze, hartjes en bloemetjes en teksten als ‘Chips and dips I love my big hips’ en ‘Even bijkletsen’. Vooral onder vrouwen vinden dit soort theepotten, taartbordjes en chips-schalen met dit soort decoraties gretig aftrek.

Dekbedovertrekken

Wereldwijd is de blozende, kleurrijke stijl met kittige tekstjes inmiddels bekend, vandaar dat het servies in Engelstalige en Nederlandse versies te koop is. De vrouwen achter Blond Amsterdam tekenen niet alleen meer op serviezen, ze versieren tegenwoordig ook wenskaarten, schoolspullen, blikken, thee, schorten, pannenlappen, T-shirts, dekbedovertrekken en nog veel meer.

Back To Top
Zoeken