skip to Main Content

Programma Openluchttheater Vondelpark begint weer 

Zin in de zomer?! In mei beginnen de optredens weer in het Openluchttheater in het Vondelpark met voor ieder wat wils. 

ZUID – Met het Kinderbevrijdingsfestival op 5 mei trapt het Openluchttheater in het Vondelpark het seizoen voor 2019 af. Het programma is nog niet helemaal rond, maar wat zeker terugkomt is de downtowneditie van het Kwaku Summer Festival op 19 mei. Hiermee warmt de stad op voor de editie in Zuidoost met Javaanse, Caribische, Antilliaanse en Surinaamse eetstalletjes. Uiteraard is er heerlijke Caribische en Surinaamse muziek. In juni gaat het echt los in het theater. Dan komen onder meer Trijntje Oosterhuis (9 juni), Tim Knol (22 juni), Katinka Polderman (ook 22 juni), Dolf Jansen (6 juli). Kortom, de hele zomer door zijn er bekende artiesten die er komen optreden. Ook zijn er tal klassieke concerten en voorstellingen voor kinderen. 

Culturele hotspot
De formule van het Openluchttheater is dat de organisatie geen toegang vraagt aan de bezoekers, maar dat een donatie zeker op prijs wordt gesteld. In de zomermaanden geldt het theater als culturele hotspot, die jaarlijks bezocht wordt door honderdduizend mensen. Tijdens de voorstellingen is Café Vondel ook open. Daar kunnen bezoekers onder het genot van een kopje koffie of een biertje.  

Gulle giften
Elke zaterdagmiddag kunnen gasten aanschuiven bij Club Vondel, bijvoorbeeld voor een daghap €12,50. Omdat het theater geen inkomsten heeft, stellen de uitbaters het op prijs als bezoekers op deze plek iets gebruiken. Andere inkomsten heeft het theater uit donaties en gulle giften van bezoekers die achteraf ook een blijk van waardering kunnen achterlaten. Er is kortom vanaf mei bijna elk weekend wat te doen in het theater dat sinds 1865 bestaat. Elk seizoen zijn er zo’n 150 optredens, die buurtbewoners, Amsterdammers en van buiten de stad, naar het Vondelpark trekken.  

Back To Top
Zoeken