skip to Main Content

Eén brok rijdende geschiedenis

Eén Brok Rijdende Geschiedenis

Tot en met oktober rijden zondags historische trams tussen het Haarlemmermeerstation en Bovenkerk. In augustus is er ook een tram die een rondje centrum maakt.

 

ZUID – Rondom het Haarlemmermeerstation en op het Havenstraatterrein staan historische stadstrams. De vereniging Rijdend Electrisch Tram Museum heeft er meer dan zeventig uit diverse steden in beheer en onderhoud, waaronder volledig gerestaureerde Amsterdamse stadstrams uit de jaren dertig. Elke zondag kun je van april tot en met oktober een ritje maken in een historische tram. Museumtramlijn 30 rijdt van het Haarlemmermeerstation via het Amsterdamse Bos naar de wijk Bovenkerk in Amstelveen. In juli en augustus is er meer keuze. Museumtramlijn 20 maakt dan op dezelfde dag enkele rondes door het centrum. De tram gaat via het Leidseplein, Museumplein en het Rembrandtplein langs toeristische en culturele locaties richting Artis en weer terug. Vertrek van het Haarlemmermeerstation. Andere opstapplaatsen zijn de Dam en Artis. Tramtickets zijn te koop bij de conducteur.

Cultureel rijdend erfgoed
Zo’n 130 vrijwilligers houden de Museumtramlijn in ere. Diverse betrokkenen willen dat de trams de officiële status van cultureel rijdend erfgoed krijgen. Een van hen is Ralph Münzenmayer, bestuurslid van stichting Electrische Museumtramlijn Amsterdam en conducteur van de stadstram. Op de website van de gemeente zegt hij: ,,Wij moeten onze historische stadstrams behouden voor de toekomst. Trams zijn duurzaam vervoer. Zij rijden op stroom. In die zin zijn het heel eigentijdse voertuigen.” Info: museumtramlijn.org.

Back To Top
×Close search
Zoeken