skip to Main Content

Culinaire koning opent Restaurant Wils

Topkok Joris Bijdendijk van Rijks opent in oktober 2019 Restaurant Wils in het verzamelgebouw Move Amsterdam, dicht bij het Olympisch stadion. De nieuwe zaak wordt een ‘wereldrestaurant’.

ZUID – Vanaf oktober zal Joris Bijdendijk heen en weer fietsen tussen Rijks, het sterrestaurant waar hij chef-kok is, en zijn nieuwste project: Restaurant Wils, een zaak rond het element vuur. De keukenbrigade van Wils kookt op open vuur. Dat doen ze bij alle ingrediënten, zoals groente, vis, vlees en kaas. Zelfs het dessert wordt op open vuur bereid. Het restaurant komt in verzamelgebouw Move Amsterdam op het Stadionplein. Bezoekers kijken vanuit het restaurant uit op het Olympisch Stadion én de Olympische fakkel. Hoewel Bijdendijk Rijks aanhoudt als thuisbasis, zal hij vaak te vinden zijn in het restaurant met tachtig couverts. ,,Ik wil ook zeker gaan meekoken in de zaak. Mijn handen jeuken nu al”, zei hij onlangs tegen Misset Horeca. ,,Zonder schaamte durf ik te zeggen dat dit een wereldrestaurant wordt.”

Erwin Oudijk
Naast Rijks en Wils is Bijdendijk ook als signatuurchef verbonden aan restaurant Blue op Schiphol. Erwin Oudijk is als chef-kok belast met de dagelijkse leiding van Wils. Oudijk was voorheen chef-kok van Lier in het Concertgebouw en souschef van The College Hotel, eveneens in Zuid.

Back To Top
Zoeken