skip to Main Content

Betonnen huiskamer op Stadionplein

Bewoners van de stadionbuurt wilden een fontein, of een Griekse God. Ze kregen een huiskamer. Maar wel één met designklassiekers.

ZUID – Bewoners van Zuid kunnen straks plaatsnemen op de betonnen bank op het kunstwerk 11 Rue Simon Crubellier van de Britse kunstenaar Matthew Derbyshire. De huiskamer met betonnen designmeubelen staat namelijk op het Stadionplein. Zestig buurtbewoners hebben volgens de gemeente hun favoriet kunnen kiezen uit een voorselectie van designobjecten. Zo zijn klassiekers als de Le Corbusier-fauteuil te bewonderen, een stoel van Arne Jacobsen en de iconische boekenkast van Etore Stottsass. De inrichting is eclectisch te noemen. De huiskamer heeft een ouderwetse grammofoon én een flatscreen televisie. Op het kunstwerk staan ook een WC en een wasmachine. Dit alles uitgevoerd in zwart brons en beton. Er was wel gedoe rond het kunstwerk…

Griekse god
Eigenlijk wilden buurtbewoners namelijk een standbeeld van een Griekse god op het plein. Een ander idee was een grote fontein, maar daarvoor in de plaats komt er uit de gootsteen en de douche drinkwater. De naam van het kunstwerk verwijst overigens naar een fictief adres in een roman uit 1978 over een flatgebouw van tien verdiepingen in Parijs. Deze maand wordt het kunstwerk onthuld tijdens een ‘housewarming’.

Back To Top
Zoeken