skip to Main Content

Internationale school in Het Zandkasteel

Het karakteristieke gebouw Het Zandkasteel krijgt een nieuwe bestemming. Als het ING personeel volgend jaar het pand verlaat, gaan schoolkinderen de gangen onveilig maken.

ZUIDOOST – In Zuidoost is het hoofdkantoor van ING beter bekend onder de naam ‘het Zandkasteel’. Wie het gebouw ziet, begrijpt direct waarom. Het sprookjesachtige kantoor van tien met elkaar verbonden torens ging in 1987 open. Het gemeentelijk monument wordt als een hoogtepunt gezien in het oeuvre van het belangwekkende architectenbureau van Max van Huut en de in 1999 overleden Ton Alberts. ING bouwt een nieuw hoofdkantoor aan de andere kant van de Bijlmerdreef. De 2500 medewerkers van ING die het gebouw nu nog bevolken, verhuizen in 2019 naar het nieuwe kantoor naast het winkelcentrum. Nu is bekendgemaakt dat de nieuwe internationale school AICS zich in het gebouw gaat vestigen. Deze school, die zowel basis- als voortgezet onderwijs biedt, zetelt dit schooljaar nog tijdelijk in Amsterdam Oost. De nieuwe naam wordt AICS South East.

Expats

Uitbreiding van het internationaal onderwijs is hoognodig vanwege de sterke groei van het aantal expats in de regio Amsterdam. Nu al is er een wachtlijst voor kinderen die in de stad wonen en naar een internationale school willen. Dankzij de aankoop van een deel van Het Zandkasteel kan de gemeente de groeiende vraag opvangen. Daarnaast worden in schitterende gebouw 340 appartementen gerealiseerd.

 

Back To Top
Zoeken