skip to Main Content

A10 Zuid gaat vijf weekenden dicht

Automobilisten en treinreizigers moeten in mei en juni rekening houden met vertraging in verband met het project Zuidasdok.

ZUID – Wie in de laatste drie weekenden van mei en de eerste twee weekenden van juni via de A10 Zuid of de stations Zuid en RAI moet reizen, moet een alternatieve route kiezen. Voor het project Zuidasdok gaan de weg en de stations in die weekenden dicht van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. Met het project Zuidasdok verdwijnt de A10 Zuid onder de grond, en krijgt station Zuid er sporen bij. De werkzaamheden zijn nodig voor deze uitbreiding van Station Zuid. Er is al begonnen met de bouw van een enorm betonnen dek (zeventig meter lang, vijftien meter breed en twee meter dik). Straks gaan de treinen over deze betonnen massa rijden. Het is tevens het dak van de nieuwe reizigerstunnel: de Brittenpassage. Tijdens de vijf weekenden plaatsen de bouwers de funderingspalen en schuiven ze het dak op zijn plaats, dwars door de zuidelijke rijbaan van de A10 Zuid door en door de sporen. In het pinksterweekend schuiven ze vervolgens de Brittenpassage op zijn plaats. Voor wie vanaf de A10 West komt, gaat het tracé tussen De Nieuwe Meer tot knooppunt Amstel dicht. Automobilisten vanaf Schiphol moeten een alternatieve route kiezen voor het stuk tussen Badhoevedorp en Amstel. Treinreizigers kunnen in de vijf weekenden niet naar en van de stations RAI en Zuid reizen, maar de metro wél. OV-reizigers kunnen dus de metro gebruiken als alternatief vervoer. Wie op pad gaat, kan het best de reisplanner van de NS raadplegen.

Meer hinder

Overigens zijn deze vijf weekenden niet de enige weekenden met hinder. Er zullen ook weekenden zijn waarbij van Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI minder treinen en metro’s rijden. Het gaat om 6 en 7 april, 15 en 16 juni en 22 en 23 juni. Automobilisten worden die dagen ongemoeid gelaten.

Back To Top
Zoeken