skip to Main Content

Hip frühstücken, zoals in Berlijn

Weldadig Duits ontbijten kan sinds kort bij Factory Girl, het betreft een succesvol concept dat is overgewaaid uit Berlijn. Heerlijk hip frühstücken in De Pijp…

ZUID – Ontbijtrestaurant Factory Girl is vanuit Berlijn naar Amsterdam gekomen. Het restaurant had altijd al internationale ambities en ging in 2010 open in de Berlijnse wijk Mitte. Daar maakt het al jaren gezonde lunch- en ontbijtgerechten die elk moment van de dag kunnen worden genuttigd. Op apps als Tripadvisor oogt het veel goede recensies. In het pand aan de Saenredamstraat in De Pijp zat voorheen Café de Bieb. Factory Girl heeft allerlei ‘boeren-ontbijtplanken’ met diverse kazen, jammetjes, sandwiches, creaties met ei, bruchetta en salades. Aan de foto’s te zien, zijn de porties naar goed Duits gebruik niet bescheiden. Gasten die wensen hebben met betrekking tot glutenvrije, vegetarische en/of veganistische gerechten komen er ruimschoots aan hun trekken.

Selfie-muur

Veel aandacht is er voor de presentatie, zodat de gerechten er een beetje Instagram-waardig op staan. Er is ook een selfie-muur met beelden van chef ‘Sofia D. Sözen’. Van haar hand is ook het gerecht Coco Angéla, de signature dish van het café.

Back To Top
Zoeken