skip to Main Content

,,Heemstedestaat is heel gevaarlijk” 

De Heemstedestraat in Nieuw-West is de op twee na de onveiligste weg van Nederland. In de straat zijn in korte tijd ernstige ongelukken gebeurd. Er moet en gaat wat gebeuren..! 

NIEUW-WEST – Dat de Heemstedestraat heel gevaarlijk is, blijkt uit onderzoek van verkeersbureau VIA. De doorgaande weg in Nieuw-West loopt tussen de Westlandgracht en de Ring A10, heeft een vrij liggend fietspad en tal van verkeerslichten. Naar de oorzaak van het relatief grote aantal dodelijke ongelukken is het slechts gissen. Het zou kunnen dat er op de lange, doorgaande weg vaak veel te hard wordt gereden. Op het eerste gezicht lijkt de weg niet gevaarlijker dan andere wegen. De onderzoekers concluderen echter dat de rechte weg wel uitnodigt tot hard rijden. De gemiddelde snelheid was weliswaar 51 kilometer per uur, maar er zijn ook uitschieters. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 151 kilometer per uurVoor het onderzoek werden alle ongelukken geteld in het specifieke wegvak van 2015 tot 2018. Eind vorig jaar en begin dit jaar vielen in korte tijd twee doden in de straat. Bij het ene, in december, kwam een snorscooter ten val en overleed de bestuurder. Bij het andere ongeluk werd een 24-jarige vrouw overreden door een Uber-taxi.
 

Herstructureren 
Naast een landelijke top 10 heeft VIA ook een provinciale lijst gemaakt. Daarop prijken nog meer wegen in West en Nieuw-West. Op plek 5 staat de Kinkerbrug in West, op 6 het Osdorpplein en Tussenmeer in Nieuw-West en op 7 de Jan Evertsenstraat. De lijst wordt afgesloten met de afslag S104 bij de Hoofdweg. Voor de Heemstedestraat gaat de gemeente op korte termijn maatregelen nemen. Er liggen al plannen om de straat te herstructureren, dat gebeurt in 2020. Volgens de onderzoekers van VIA zouden verkeersdrempels kunnen voorkomen dat automobilisten de straat gebruiken als racebaan. Bij het Osdorpplein en Tussenmeer wordt overigens gewerkt gaan de weg.

Back To Top
Zoeken