skip to Main Content

Ringparkgebouw als hippe woontoren  

Kantoorgebouw Ringpark aan het Rembrandtpark dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Volgens architecten zou het een hippe woontoren kunnen worden.  

NIEUW-WEST – Architectenbureau HofmanDujardin presenteerde het ontwerp van het oude kantoorgebouw Ringpark op vastgoedbeurs Provada. De architecten spraken de verwachting uit dat het gebouw kan uitgroeien tot een icoon. Een naam is er al: Waterlily. Het nogal kleurloze kantoorgebouw moet een woontoren worden die een mix aan appartementen voor verschillende doelgroepen huisvest. Met op de eerste verdiepingen winkels en horeca en op de bovenste verdieping een ‘uniek rooftop restaurant’ met uitzicht over de stad. De architecten verwachten met de realisatie van ‘iconische gebouwen’ buiten de ring de druk in de stad beter te kunnen verdelen. Door zachte vormen en groen op de balkons willen ze het Rembrandtpark als het ware het gebouw binnenhalen. 

Deels in gebruik
Het Ringparkgebouw heeft twintigduizend vierkante meter aan kantoorruimte. Eerst zat Nedlloyd erin, later Delta Lloyd en nu is het eigendom van woningbelegger Round Hill, die het vorig jaar kocht voor €70 miljoen. Het gebouw wordt deels door meer bedrijven gebruik, maar de rest van het pand staat leeg; zo ook het voormalige bedrijfsrestaurant van Nedlloyd aan de parkzijde.  

Back To Top
Zoeken