skip to Main Content

10 vragen aan… Micky Hoogendijk

10 Vragen Aan... Micky Hoogendijk

Micky Hoogendijk was model en actrice. Nu is ze een zeer succesvol kunstfotograaf. Ook was ze in het verleden voorpaginanieuws door haar relaties met kunstenaar Rob Scholte en dj Adam Curry. Na jaren in de VS te hebben gewoond, woont Micky nu in Brabant. CITY stelde haar 10 vragen.

Sinds twee jaar ben je terug in Nederland. Hoe bevalt het hier te wonen?
,,Heel goed. Ik ervaar dat ik een ontzettende Nederlander ben. Nederland is een trots, divers en goed georganiseerde samenleving. Maar er is hier wel het nodige veranderd. Achttien jaar lang heb ik verkondigd dat ik uit een heel vrij liberaal land kom, maar de gay capital of the world zijn we niet meer. We lijken weer terug in de tijd te gaan.”

Je bent single en woont alleen in een boerderij in Hoogeloon. Geloof je nog in de liefde en het huwelijk?
,,Ik ben altijd wel een loner geweest. En als je kunst maakt is het soms goed om eenzaam te zijn, dan kom je toe aan het creatieve proces zonder afleiding. Ik kan heel goed alleen zijn en ben niet bang aangelegd. In het huwelijk heb ik nooit echt geloofd. Ik geloof wel dat je het heel erg kunt menen en met elkaar kan delen. Maar ik geloof niet in altijd en eeuwig. Ik ben niet zo snel verliefd, maar als ik het word, weet ik het al binnen een seconde. Daarom snap ik daten ook niet, dat is zo geforceerd. Liefde kun je niet dwingen. Het gebeurt heus nog wel een keer. Dan staat mijn leven weer op zijn kop.”

Wat is het leukst aan wonen in Hoogeloon?
,,De natuur, de buren hebben paarden en honden, je kunt alles lenen. Als ik hier naartoe rijd weet ik dat ik in rust kom. Zonder corona leid ik een heel druk bestaan. Dan is het heel fijn om te wonen op een rustige plek. Eens per week ben ik in Amsterdam, dan slaap ik bij vrienden.”

Je bent geboren in Amsterdam, zou je daar niet meer willen wonen?
,,Jawel, als jij een huis van 240 vierkante meter met enorme tuin voor schappelijke prijs kan vinden? Ik heb nu gekozen voor ruimte en natuur. Maar ik ben heel hard aan het werk om naar de prachtige Vechtstreek te verkassen.”

Wat miste je in Los Angeles het meest van Nederland?
,,Het is er prachtig wonen, maar ik miste er humor en zelfspot. En een goeie discussie kunnen voeren over politiek, geloof, seks… Mensen in L.A. zijn veel minder uitgesproken over wat ze echt vinden en willen elkaar niet ongemakkelijk laten voelen.”

Je bent altijd omringd geweest door creatieve mensen, Rob Scholte, Adam Curry… Hoe heeft dat jou beïnvloed?
,,In alles. Mijn ouders gingen nooit naar kantoor en werkten thuis. Dat zit er bij mij ook in. Ik ben nooit zenuwachtig geweest dat ik geen baan met een loonstrookje had. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik het uit mezelf moest halen.”

Je bent gaan fotograferen nadat je een camera had gekregen van je moeder. Het was haar laatste cadeau aan jou. Hoe bijzonder is dat?
,,Dat is misschien de reden dat ik me zo volledig op fotograferen heb gestort. Als ik mijn camera pak, voel ik echt een verbintenis met mijn moeder.”

Je bent heel succesvol als fotograaf, hoe verklaar je zelf dat succes?
,,Het is eigenlijk heel organisch gegaan. Ik heb een vrijgevochten geest en kijk kritisch naar de wereld. Als Amsterdamse in Amerika gaf ik mijn onderwerpen een andere vertaalslag. Ik heb daar ook mijn eerste werken verkocht. Ik stond daar ook niet bekend als actrice.”

Wie verdient een standbeeld?
,,Die ene persoon die zoveel goed doet en van wie niemand z’n naam kent.”

Waarvan wordt Micky vrolijk?
,,Van mijn peetkinderen. Van vrienden die voor me koken. Van dansen. Het strand. Lange wandelingen maken vind ik ook zalig.”

Back To Top
Zoeken