skip to Main Content

10 vragen aan… Frans Duijts

10 Vragen Aan… Frans Duijts

Frans Duijts (41) begon vijftien jaar geleden als imitator van André Hazes. Inmiddels imiteert hij al jaren niet meer en is hij zelf een ijzersterk merk. Zo presenteert hij tegenwoordig elke zaterdag- en zondagmiddag zijn eigen programma op Sterren NL Radio. CITY stelde Frans tien vragen.

U woont al uw hele leven in Tiel. Bevalt dat goed?

,,Het is hier super! Ik ben hier geboren en getogen. Tiel is een stad, maar het voelt hier heel dorps aan. Ik heb hier alles wat ik nodig heb. Ook belangrijk: het ligt heel centraal. Ik vind wel dat het aanzicht van de stad beter kan en dat de ondernemers meer vrijheid moeten krijgen. Toch heb ik in het verleden wel overwogen om te vertrekken, maar ook dan zou ik niet ver zijn weggegaan. Een plaats als Blaricum was voor mij geen optie geweest.”

Was het fijn om als kind in Tiel op te groeien?

,,Absoluut. Mijn ouders hadden een sloopbedrijf en dat was voor mij een speeltuin. Ik kon er alles doen. Van hutten bouwen tot in de heftruck rijden. Ik heb heel veel leuke jeugdherinneringen. Ook is hier veel mooie natuur waar ik heen kon gaan.”

Waar is uw passie voor muziek ontstaan?

,,Het is een liefhebberij die ik altijd gehad heb. Ik deed vroeger alles met muziek. Als ik huiswerk maakte, stond de muziek aan. Ik kreeg met de paplepel ingegoten dat muziek heel erg vasthangt aan emoties. Mijn smaak is dan ook breed, ik luister graag naar hardcore, maar ook naar Nederlandstalig. Heavy Metal en klassieke muziek vind ik dan weer iets minder leuk.”

Als een carrière in de muziek niet was gelukt, was u dan in het sloopbedrijf van de familie gaan werken?

,,Absoluut. Slopen vind ik ook hartstikke leuk. Alles wat ik doe vind ik leuk. Of dat nou het werken op het sloopbedrijf is of het zingen op een podium. Door de coronacrisis ben ik ook meer betrokken geraakt bij het sloopbedrijf. Als zanger zit ik sinds vorig jaar thuis, maar de handel in bouwmaterialen is enorm gegroeid. Met het bedrijf zijn we daarop ingesprongen.”

Waarvan wordt u vrolijk?

,,Ik wordt vrolijk van mooie, vrolijke, positieve mensen om mij heen. Die ontmoet ik gelukkig ook vaak in mijn werk.”

Waar ergert u zich aan?

,,Dat we in Nederland als land altijd voorop willen lopen. Het braafste jongetje van de klas willen zijn. Dan kun je denken aan de klimaataanpak. Wij kiezen ervoor om onze maximumsnelheid te verlagen naar honderd kilometer per uur, terwijl omringende landen dat niet doen en nog steeds met 130 over de snelweg razen.”

Wat vindt u de mooiste plek in Nederland?

,,We hebben heel veel mooie plekken. Vooral Valkenburg vind ik heel mooi. Maar we hebben sowieso veel verborgen schatten in ons kleine kikkerlandje.”

Wie verdient volgens u een standbeeld?

,,Mijn vrouw! Marloes is mijn steun en toeverlaat. Zij zorgt dat alles in huis loopt zoals het moet. Ook zorgt ze ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Haar standbeeld komt dan wel naast dat van mijn vader te staan, want die verdient er ook één.”

Wat is uw favoriete vrijetijdsbesteding?

,,Op de bank zitten met een glas wijn in de hand. Samen met het gezin. Ook geniet ik heel erg van lekker eten en lang tafelen. In het weekend zit ik graag bij vrienden. Dan eten of drinken we wat en kletsen gezellig over het leven. Daar heb ik nu natuurlijk wat meer tijd voor dan anders.”

Wat weten de meeste mensen niet van Frans Duijts?

,,Dat ik echt een enorme motorliefhebber ben. Ik rijd op een offroad-model van Kawasaki. Dat doe ik al tien jaar. Ik krijg vaak de vraag of het wel veilig is, maar dat ligt natuurlijk ook aan jezelf. Als je met een auto tweehonderd door de bebouwde kom rijdt, is het ook niet veilig. Ik zorg altijd wel voor beschermde kleding en ik ben absoluut geen wildebras op de motor.”

Back To Top
×Close search
Zoeken