skip to Main Content

10 vragen aan… Daniël Boissevain

10 Vragen Aan... Daniël Boissevainpng

Daniël Boissevain (52) kennen we van hitseries als All Stars en Gooische Vrouwen. Maar als hij mag kiezen, gaat de acteur toch voor het theater. ,,Dat is toch wel het leukste omdat je op het toneel gelijk reactie krijgt.” Komend seizoen is hij te zien in de theaterthriller De Schuldige, naar de gelijknamige, succesvolle Deense film Den Skyldige. CITY stelde Daniël 10 vragen…

Komend seizoen speel je politieman Oscar Holm in theaterthriller De Schuldige. Wat mogen mensen verwachten en waarom moeten we komen kijken?

,,Het is de spannendste voorstelling die je ooit op een podium hebt kunnen zien. Het is een psychologische thriller. Een spannend verhaal over schuld, vooroordelen en misleidingen.”

Als je mag kiezen, kies je dan als acteur voor het theater, de bioscoop of televisie?

,,Dan kies ik toch voor het theater. Uiteindelijk is dat wel het leukste omdat het live is. Je hebt zelf in de hand hoe het overkomt. Zo heb ik op de Parade ooit de solovoorstelling Nuvolari gespeeld, een fantastische ervaring! Een verhaal vertellen van begin tot eind, dat is een van de leukste dingen om te doen. Op het toneel heb je ook gelijk reactie en voel je sneller hoe het uitpakt. Bij een film is het een momentopname waar in de montage nog allerlei dingen overheen gaan.”

Hoe ben jij de coronatijd doorgekomen en begrijp je dat de cultuursector ontevreden is over het strenge regels van de overheid?

,,Ik ben die tijd schrijvend doorgekomen! Een cliché omdat meer mensen aan een boek begonnen in coronatijd. Niets ten nadele van mensen voor wie het totaal klote is geweest. Ik ervoer het als een versnelling terugnemen. Maar ik snap absoluut de frustratie van de cultuursector. Het is naar om te zien dat een Formule 1 wel kan doorgaan en andere evenementen niet. Het heeft allemaal met geld te maken. Dat is jammer en frustrerend.”

Vorig jaar speelde je mee in All Stars & Zonen (het vervolg op). Hoe was het om na 23 jaar weer Johnny te spelen?

,,Dat was een feestje! Ontzettend leuk om die gasten weer te zien. Ook geweldig om de jongere garde aan het werk te zien en dan te realiseren hoeveel dat op ons leek van toen. Je zit gewoon naar jezelf te kijken van 23 jaar geleden!”

Heb je in het echte leven ook een trouwe vriendenploeg om je heen of ben je meer een gezinsman of einzelgänger? En wat is je hobby?

,,Ik heb wel een trouwe vriendenclub, maar ben over het algemeen slecht in het onderhouden van vriendschappen. Simpelweg omdat ik weinig contact houd. Eigenlijk ben ik best wel een einzelgänger. Ik vaar mee op de sociale contacten van mijn vrouw. Zij is daar beter in dan ik. Mijn hobby? Ik houd van vogelkijken. Heerlijk, met een verrekijker op pad en in de bomen staren.”

Hoe vind je het dat je zoon Robin met acteren in jouw voetsporen treedt?

,,Alleen maar leuk, natuurlijk! Ik vind hem ook erg goed. Hij gaat overigens wel iets meer de makerkant op dan het acteren. Hij is meer een kunstenaar, vind ik.”

Je dochter Bibi wil niet acteren. Welke ambities heeft zij?

,,Bibi is heel erg bezig met kleding en ontwerpen. Zij kleedt ons aan. Zij gaat wel de kant op van modeontwerpster.”

Je bent een geboren, getogen en woonachtig in Amsterdam. Wat is de magie van die stad?

,,Ik ben opgegroeid in Ruigoord en heb dat als een fijne tijd ervaren. De zandvlakte om het dorp heen, dat was ons eigen speelterrein. Mensen uit Spaarndam, waar ik op school zat, keken ons in het begin wel vreemd aan. Wij kwamen immers uit een hippiedorp. Ik vind Amsterdam een van de fijnste steden ter wereld. Overzichtelijk en alles is te fietsen of te lopen. Het is gemoedelijk. Noord is nu het leukst, omdat er veel gebeurt. Allemaal nieuwe tentjes en dan is het altijd kijken of die overeind blijven staan.”

Wat is jouw mooiste of dierbaarste jeugdherinnering?

,,Dat was toen ik net op de middelbare school zat. Toen bestond de school 25 jaar en mocht ik op het grote lustrum met een bandje als voorprogramma in Paradiso optreden. Dat is geweldig als veerrtienjarige!”

Waarvan word je vrolijk en wat is je grootste ergernis?

,,Vrolijk word ik van lekker eten en gezelligheid met vrienden. Daar word ik heel gelukkig van. Ik erger me aan zoveel, maar vooral aan domheid. Mensen die niet luisteren en alleen maar hun eigen mening verkondigen zonder open te staan voor anderen. Dan leer je niks meer.”

Lees ook…

10 vragen aan… Candy Dulfer

Back To Top
Zoeken