skip to Main Content

10 vragen aan… Corry Konings

10 Vragen Aan... Corry Konings

Dit jaar viert ze haar zeventigste verjaardag, maar Corry Konings bergt de microfoon nog lang niet op. In 1970 scoorde ze met de Rekels de megahit Huilen is voor jou te laat. Daarna had ze als solozangeres veel succes met nummers als ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’ en ‘Hoe je heette dat ben ik vergeten’. CITY is Corry zeker niet vergeten en stelde haar de tien vragen.

U woont in Berkel-Enschot in Brabant, nog altijd tevreden?
,,Al dertig jaar zeer tevreden hier! Misschien ga ik op een gegeven moment wel wat kleiner wonen, maar ik blijf in de buurt! Om mij uit Brabant te krijgen moet er heel wat gebeuren.”

Kunt u zich een leven voorstellen waarin u geen zangeres bent?
,,Ik werkte een tijd als kapster. Toen ik vijftien was begon ik met zingen en trad ik al met een bandje op in de regio. We hadden zelfs groupies! Ik moest steeds vaker vrij vragen van werk voor optredens, dus ik koos ervoor om het knippen los te laten.”

Alles ligt stil door corona, hoe ziet uw dagelijks leven er nu uit?
,,Heel rustig. Zodra de horeca weer open mag, kunnen wij ook weer aan de slag. Er komen altijd weer betere tijden! Ondertussen werk ik graag in mijn grote tuin. Ik blijf lekker bezig.”

Hoe erg kijkt u uit naar het weer kunnen optreden?
,,Het liefst sta ik vandaag nog op het podium! Ik denk wel dat het erg wennen wordt. Dat heb ik ook na een lange vakantie, dat je denkt: ‘oh welke liedjes doen we ook alweer allemaal’…”

Wat is uw zaterdag- of zondagochtendritueel?
,,Uurtje of 8 opstaan, koffie, boterhammetje en dan m’n vitamientjes. Ik pas een dag in de week op m’n kleinkinderen en dan halen we croissantjes.”

Waarvan wordt u vrolijk?
,,Als ik zie dat mensen blij zijn. Dat er iets leuks wordt georganiseerd voor eenzame mensen bijvoorbeeld. Ik word er vrolijk van als mensen gelukkig zijn.”

Grootste ergernis?
,,Dat mensen zomaar iets kunnen zeggen dat ze zelf verzinnen. Ik vind dat we elkaar in onze waarde moeten laten en dat gebeurt niet zo vaak. Vooral nu met corona heeft iedereen het moeilijk en moeten we positief met elkaar omgaan.”

Mooiste plek in Nederland?
,,Zoveel mooie plekken! Maar waar je zelf vandaan komt, dat vind je meestal zelf het mooiste. Voor mij is dat Noord-Brabant. Het is zo gezellig en mooi hier! Friesland bij het Snekermeer is ook prachtig, maar in mijn eigen achtertuin vind ik ‘t ook heerlijk.”

Waar zou u graag nog eens naartoe op vakantie willen gaan?
,,We hebben onze reis naar Curaçao onlangs moeten verzetten, dus dat gaan we nog doen. Ik zou ook graag eens naar Las Vegas gaan! Om een gokje te wagen. Maar het lijkt me vooral geweldig zo midden in de woestijn.”

Wie verdient een standbeeld?
,,Op zich verdient iedereen een standbeeld, we doen allemaal ons best. Maar vroeger heb ik al eens gepleit voor een standbeeld van Pierre Kartner in Breda. Dat is tot nu toe nog niet gelukt!”

Back To Top
Zoeken