skip to Main Content

Zomerrestaurant Tjaps op Veronicaschip

De mannen van Tjaps Foodtruck zijn tot en met 29 september aangemonsterd op het Veronicaschip aan de NDSM pier 1. Ze bieden ‘een retourtje gezelligheid’ met drank, eten en platen.

NOORD – Op 7 juli zetten openen de mannen van Tjaps Foodtruck de deuren van hun pop-uprestaurant op het Veronicaschip bij NDSM. Op de boot die ooit in de Noordzee lag en fungeerde als radiostation zullen de vier twintigers tot eind september lunch, brunch, diner en drankjes serveren. In het weekend zijn er feestjes waar tot vroeg in de ochtend kan worden gedanst op ‘de lekkerste plaatjes’. Op hun facebookpagina beloven ze bezoekers ‘een retourtje gezelligheid’, omdat ze ervan uitgaan dat gasten zeker terug zullen komen.

‘Scharreltje’

Zo’n vier jaar geleden bouwden Bart Vermaten samen met drie vrienden een oude paardenwagen om in een foodtruck waarmee ze festivals als Kwaku, Chin Chin en Rollende Keukens aandeden. Naar eigen zeggen ‘reduceerden ze twintig jaar aan Amsterdamse foodtrends tot vier units’ en kwamen ze op de proppen met een veganistische bagel, een broodje kaas, een wrap met rauwe zalm en een kipsandwich, dit broodje met BBQ-kip staat bekend als het ‘scharreltje’. Op de boot kun je al deze broodjes bestellen. Daarnaast kun je onder meer snacken met Surinaamse gehaktballetjes en kipspiesjes.

 

Noorderling
Tjaps, straattaal voor ‘eten’, komt in plaats van club en restaurant Noorderling. Afgelopen februari kwam het bericht dat deze zaak door financiële problemen na acht maanden moest sluiten. Naar verluidt kampte de club al sinds de opening met achterblijvende bezoekersaantallen. De keuken richtte zich vooral op groentes. Maandelijks was er een Local Harvest Diner, een diner rond seizoengroenten. De gasten zaten dan aan twee lange tafels en aten met hun handen. Op die manier zouden ze de gerechten nóg beter kunnen proeven en meer in contact komen met het eten.

Back To Top
Zoeken