skip to Main Content

65 nieuwe bomen in ‘Tuttifrutti’

65 Nieuwe Bomen In ‘Tuttifrutti’

Enkele weken geleden mochten de bewoners van Tuttifruttidorp stemmen op de gewenste boomsoort in hun wijk. Ze dachten maar wat graag mee en stemden volop.

 

NOORD – Op 15 juli publiceerde de gemeente op haar website het ‘Bomen-Herplantplan Tuindorp Oostzaan’. Hierin heeft ze de ‘boomkeuzes’ van buurtbewoners verwerkt. Eerder had de gemeente buurtbewoners gevraagd om te stemmen op de boomsoort die ze graag in hun wijk zouden zien. Er komen in totaal 65 nieuwe bomen. Ze vervangen de bomen die eerder waren gekapt wegens ziekte of werkzaamheden in Tuttifruttidorp. Volgens de gemeente hebben de bewoners ‘enthousiast’ gebruikgemaakt van hun stemrecht.

Diversiteit
Voor bijna alle straten was er een duidelijke voorkeur. In een enkele straat werd geen keuze uitgebracht. Hier heeft de bomendeskundige van de gemeente een keuze gemaakt, zodat er voldoende diversiteit in de wijk ontstaat. Uit het gepubliceerde plan blijkt dat de sierkers, een bloesemboom met dieproze bloemen, veruit het populairst is. De Japanse notenboom, judasboom en meelbes komen daarna. De gemeente zal de bomen aanplanten zodra ‘de werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur gereed zijn’. De werkzaamheden onder de grond starten naar verwachting in september.

Back To Top
×Close search
Zoeken