skip to Main Content

Nooit meer honger in Noord

Nooit Meer Honger In Noord

Op verschillende vlakken pakt stadsdeel Noord het anders aan dan de rest van Amsterdam, zoals op het gebied van voedsel.

NOORD – Facebookpagina Zonder honger naar bed: Amsterdam-Noord bestaat sinds eind juli van dit jaar. Wie te veel eten heeft gemaakt, kan het overschot hier aanbieden. Mensen die anders met een lege maag naar bed zouden gaan, kunnen dat eten dan ophalen. Op deze pagina kunnen Noorderlingen ook een noodoproep plaatsen, bijvoorbeeld als zij door een wachttijd bij de Voedselbank zonder eten dreigen te komen zitten. Ze kunnen dit ook anoniem aan de beheerders (Petra Vrind en Zoé Schellekens) vragen. De pagina is nu nog openbaar, maar zodra er honderd leden zijn, zal Schellekens er een besloten groep van maken. ,,Wellicht voelen mensen zich dan vrijer om te reageren of te plaatsen.”

Helen’s Free Food Market

Tot en met 27 augustus wordt er bij de Verbroederij aan de Johan van Hasseltweg 21 elke dinsdag ’Helen’s Free Food Market’ gehouden. Winkeliers hebben vaak eten over. Nog steeds gooien ze te veel weg. Van 17.30 tot 19.00 uur kunnen Noorderlingen helpen dit eten te redden. Heerlijke groenten, fruit, brood en andere producten die net niet mooi genoeg zijn om te verkopen, mogen gratis meegenomen worden tijdens Helen’s Free Food Market. Een kleine donatie is welkom, maar zeker niet verplicht. Bezoekers moeten wel eigen tasjes en/of bakjes meenemen.

Back To Top
×Close search
Zoeken