skip to Main Content

Zoektocht naar Amsterdamse recepten

Zoektocht Naar Amsterdamse Recepten

Om te vieren dat de Stadspas dertig bestaat, krijgen pashouders een kookboek met gezonde recepten cadeau. Iedere Amsterdammer kan een bijdrage leveren aan dit geschenk. Oosterling Eunice Nijlant vertelt hoe dat zit.

OOST – Op 1 september 2019 verschijnt Amsterdam aan Tafel, een kookboek tjokvol lekkere recepten. Houders van de Stadspas krijgen dit boek gratis om te vieren dat de pas in 2019 dertig jaar bestaat. Op dit moment wordt hard aan het boek gewerkt. Volgens Eunice Nijlant, coördinatrice van het project, moet het een ‘kookboek van en voor Amsterdammers’ worden en zitten de makers nu in de ‘recepten-verzamelfase’. Ze roept alle Amsterdammers op om recepten die ze met de stad willen delen in te leveren. Dat kan via de website amsterdamaantafel.nl. Een recept van soep, hoofdgerecht, dessert, of een eenvoudige manier om restjes te verwerken. Elk recept is welkom als er maar op een eenvoudige manier een lekker, gezond en goedkoop gerecht uitrolt. Daarnaast moet de basis van het gerecht bestaan uit één of meerdere van de volgende ingrediënten: aardappel, aubergine, boon, broccoli, bloemkool, courgette, fruit, kool, paprika, pompoen, tomaat, witlof of wortel. ,,Doe vooral mee, want wie weet… Misschien komt je recept dan wel in het leukste en lekkerste kookboek van de stad”, aldus Nijlant. ,,Veel Amsterdammers ervaren dagelijks de uitdaging om lekker en gezond te koken met een kleine portemonnee. In het kookboek willen we alle kennis op dit gebied samenbrengen, zowel van thuiskoks, bekende Amsterdammers als van professionals.”

Komkommer Karavaan
Dat Nijlant nu samenwerkt met de organisatie achter Stadspas komt doordat zij eerder betrokken was bij de Komkommer Karavaan, een kookproject in Oost. Toen de mensen van Stadspas het boekje zagen dat uit dit project was gerold – Oost op je bord! Groente en fruit buurtreceptenboek – mochten Nijlant en haar teamleden ook voor hen aan de slag.

BEELD:

Foto bord is aangeleverd.

 

ALTERNATIEF
Foto winkel

 

BIJSCHRIFT
Overal in Oost vind je inspiratie voor lekkere recepten, bijvoorbeeld bij Aslan Versmarkt

Back To Top
×Close search
Zoeken