skip to Main Content

Kids van Amsterdam Oost grijpt naast prijs

Kinderen Ontwikkelen Hun Talenten.

De Omarmprijs 2021 is weer uitgereikt. Helaas viel De Kids van Amsterdam Oost buiten de prijzen. Maar de nominatie is ook iets om trots op te zijn.

OOST – De Kids van Amsterdam Oost (KvAO) was één van de genomineerden voor De Omarmprijs 2021. KvAO aan de Zeeburgerdijk is een dans-, zang-, en theaterschool voor kinderen en jongeren. De Omarmprijs beloont Amsterdamse initiatieven die gelijke kansen creëren voor Amsterdammers én zich inzetten tegen armoede. KvAO kwam voor de prijs in aanmerking omdat zij focust op het sociaal- en maatschappelijk welzijn van de kinderen en jongeren in Oost. Kinderen uit de buurt komen er samen om onder begeleiding van professionals te dansen, zingen, acteren en muziek te maken. Elk jaar organiseert de KvAO een professionele theatervoorstelling waarbij de jongeren hun talenten kunnen laten zien. Tijdens de lessen en optredens zijn zij op een leuke en intensieve manier met elkaar bezig en ervaren samen een gevoel van ‘trots’. Onderdeel van het programma zijn kringgesprekken, teambuildingsactiviteiten en goede-doelenprojecten. Deze dragen volgens de stichting bij aan het bieden van structuur en veiligheid voor de kinderen. Die kunnen op hun beurt hun zorgen thuislaten en gewoon even kind zijn. Een andere doelstelling van de stichting is het meer betrekken van de ouders bij de schoolcarrière en vrijetijdsbesteding van hun kinderen.

Buurtgenoten

Ondanks het goede werk ging De Omarmprijs 2021 niet naar Oost, maar naar Zuidoost. De jury – wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs, Armoede en Inburgering), ondernemer Annemarie van Gaal en pianiste Iris Hond – wees Stichting Carabic uit dat stadsdeel aan als grote winnaar. Al jaren zet Carabic zich in voor buurtgenoten die hulp kunnen gebruiken.

(Foto: Flickr / Justin Waits)

Lees ook…

Lister Buildings wint Koffiefabriek Amsterdam

Back To Top
Zoeken