skip to Main Content

Méér grond om zelf te bouwen

Méér Grond Om Zelf Te Bouwen

In de stad bouwen al aardig wat mensen hun eigen droomhuis. Wie dat ook wil, kan zich nu inschrijven voor nieuwe zelfbouwkavels, onder meer in Oost.

OOST – De inschrijving voor nieuwe zelfbouwkavels op diverse plekken in Amsterdam is in december gestart en sluit op 25 januari. Er zijn individuele kavels, zelfbouwkavels voor twee, drie of vier woningen (‘samen in het klein’) en percelen voor grote bouwgroepen (‘Collectief Particulier Opdrachtgeverschap’). In Oost liggen de kavels waarop je je eigen huis kunt bouwen in het Eenhoorngebied en op Centrumeiland. Ook de ‘samen in het klein-kavels’ liggen op Centrumeiland. Voor die kavels moet je je met twee, drie of vier huishoudens tegelijk inschrijven. Voor de individuele kavels kun je dat uiteraard alleen doen. De uitgifte van de kavels voor individuele zelfbouw en samen in het klein verloopt volgens dezelfde procedure. In beide gevallen bedragen de inschrijfkosten €1.000. Na afloop van de inschrijftermijn volgt een loting. Val je buiten de boot, dan krijg je het inschrijfgeld terug. Inschrijven kan via het formulier op de site van de gemeente.

Kaartenbak
De kavels voor grote bouwgroepen liggen op Centrumeiland en in het Amstelkwartier. Op de eerste locatie gaat het om twee kavels: één voor 24 tot 32 woningen en één voor zes tot negen woningen. In het Amstelkwartier gaat het om één kavel voor tien tot veertien woningen. Alleen bouwgroepen die zijn opgenomen in het registratiesysteem voor bouwgroepen, de zogenoemde Kaartenbak van de gemeente, kunnen zich inschrijven.

 

BIJSCHRIFT
Centrumeiland in aanleg. Een deel is bestemd voor zelfbouw

CREDIT
Dorianne Kransberg/Stadsarchief Amsterdam

Back To Top
×Close search
Zoeken