skip to Main Content

Woningen coöperatieve vereniging Copekcabana bijna opgeleverd

Aan Distelweg 83 Hebben Informatiemiddagen Van De Vereniging Plaatsgehad.

De renovatie van de woningen van coöperatieve vereniging Copekcabana is gestart. Naar verwachting kunnen de bewoners volgend jaar zomer naar hun huis.

NOORD – De woningen van coöperatieve vereniging Copekcabana worden gerenoveerd. Het betreft 25 sociale huurwoningen en de vijf middeldure huurwoningen in de Van der Pekbuurt. Woningbouwvereniging Ymere – eigenaar van de woningen – geeft de bewoners van wooncoöperatie Copekcabana na de renovatie het zelfbeheer over de woningen. Bij zelfbeheer kan gedacht worden aan het onderhoud van de panden en de binnentuin. De woningen blijven wel in bezit van Ymere. De leden van Copekcabana krijgen grote mate van zeggenschap over de eigen woning en woonomgeving. Ook gaan de bewoners samen activiteiten ondernemen. Chris Pettersson, regiomanager Ymere: ,,Copekcabana is een mooie aanvulling op de diversiteit in de buurt. De idealen van Copekcabana en hun wens een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en in het bijzonder de Van der Pekbuurt verdient alle respect en waardering.”

Flexibele indeling

Bij de indeling van de woningen wordt veel rekening gehouden met de wensen van Copekcabana. Zo wordt het mogelijk de woningen flexibel in te delen. Lotte Haase, bestuurslid van Copekcabana: ,,Hiermee komen we tegemoet aan de verschillen in gezinssamenstelling en woonwensen van onze leden.” Copekcabana krijgt ook grotendeels zelf zeggenschap over de toewijzing van woningen. Vijf huurwoningen worden gereserveerd voor huurders uit specifieke doelgroepen, hierbij valt te denken aan statushouders. Over de toewijzing van de woningen zijn regels afgesproken met de gemeente. Copekcabana wordt, als alternatieve manier van wonen, ingezet als regionaal en nationaal rolmodel. Naar verwachting worden de woningen van Copekcabana volgend jaar zomer opgeleverd.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Martin Alberts)

Lees ook…

Expositie Thuis in de Molenwijk nu te zien!

Back To Top
Zoeken