skip to Main Content

Wonen bij Gare du Nord

Door de bouw van honderden appartementen en twee viersterrenhotels moet het gebied rondom Station Noord aantrekkelijker worden.

NOORD – AM en Blauwhoed hebben onlangs met onder meer de gemeente Amsterdam afspraken gemaakt over de ontwikkeling en realisatie van 184 huurappartementen, 177 studentenappartementen, twee viersterrenhotels en bijbehorende voorzieningen. Het project komt ten westen van Station Noord, het beginpunt van de Noord/Zuidlijn. De bouw start aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar. De oplevering staat gepland voor medio 2021. Behalve gebouwen van negen etages komen er twee torens: één van dertien etages en één van 23. De gebouwen krijgen verschillende gevels, kozijnopeningen, buitenruimten en dakranden, zodat elk pand een eigen uitstraling heeft.

Huurprijscalculator

De ‘gewone’ huurappartementen variëren van één- tot vierkamerappartementen en lopen in grootte uiteen van 43m² tot 123m². Op de site hureningaredunord.nl kun je met de huurprijscalculator bepalen ‘welke woning bij jouw inkomen past’. De appartementen voor studenten komen in de toren met dertien etages. De Key gaat die woningen te zijner tijd verhuren door middel van campuscontracten of tijdelijke contracten voor internationale studenten. Van de twee viersterrenhotels die er komen, heeft het ene hotel 110 kamers en het andere hotel 194. Beide hotels maken gebruik van een gedeelde restaurant- en keukenvoorziening.

Back To Top
Zoeken