skip to Main Content

‘Fietsparking’ eindelijk open

Sinds 1 februari is de fietsenstalling onder Station Noord open. Noorderlingen zijn blij, maar hebben ook vragen. Allereerst: waarom duurde het zo lang?

NOORD – Op de site van Vervoerregio Amsterdam beantwoordt projectbegeleider Maarten Bakker de vraag van iedere Noorderling: waarom ging de fietsenstalling onder Station Noord pas op 1 februari open? Het antwoord luidt: ,,In de eerste helft van 2017 lag de focus van de bouw vooral op het afronden van station Noord zelf, zodat de Noord/Zuidlijn op 22 juli daadwerkelijk kon gaan rijden. Pas nadat deze reed, ontstond de ruimte om daadwerkelijk met de afbouw van de fietsenstalling aan de gang te gaan. (…) We hebben, als overbrugging, de afgelopen maanden wel fietsrekken geplaatst, maar nu kun je dus eindelijk je fiets bewaakt en overdekt parkeren.”

Soberheid

In de stalling is ruimte voor circa 1.300 fietsen. Een bewoner vraagt zich op de site af of dat genoeg is. Volgens Duco Vaillant van de Vervoerregio is dat het geval; de capaciteit zou nu 2,5x zo groot zijn als de tijdelijke capaciteit van vijfhonderd fietsen. Bewoners hadden al eerder hun ontevredenheid geuit over de soberheid op het station. Een Noorderling vraagt zich dan ook af wanneer er meer dan een ‘AH to go’ en een GVB-winkel komt? Helaas, het blijkt dat daarvoor geen ‘concrete plannen’ zijn.

Back To Top
Zoeken